Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kanada'dan TikTok uyarısı: Vatandaşlara kullanılmaması gerektiği çağrısı

Kanada Güvenlik İstihbaratı Başkanı David Vigneault, Çin hükümeti için bilgi kanalı olduğu gerekçesiyle TikTok'un kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 22:13
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 22:13

Kanada'dan TikTok uyarısı: Vatandaşlara kullanılmaması gerektiği çağrısı

Kanada'da TikTok'un kullanılmaması çağrısı yapıldı

Kanada Güvenlik İstihbaratı (CSIS) Başkanı David Vigneault, TikTok'un kullanılmasının riskli olduğu yönünde uyarılarda bulundu. Vigneault, CBC News'e verdiği demeçte, Çin hükümeti için bilgi kaynağı olduğu gerekçesiyle TikTok'un kullanılmaması çağrısında bulundu.

Vigneault, TikTok'un Çin hükümeti tarafından dünya genelindeki kişisel bilgileri toplamak için bir araç olarak kullanılabileceğine dikkat çekerek, "Direktör olarak cevabım, Çin hükümetinin dünyanın dört bir yanındaki herhangi birinden kişisel bilgi elde edebilmek için çok açık bir stratejisi olduğudur." dedi.

TikTok'un potansiyel güvenlik risklerine vurgu yapan Vigneault, herhangi bir kişinin TikTok kullanmasını tavsiye etmediğini belirtti. "Bir gencin verilerinin (TikTok'ta) olması neden bu kadar önemli? Beş yıl içinde, 10 yıl içinde, o genç bir yetişkin olacak ve dünya çapında farklı faaliyetlerde bulunacak." diyen Vigneault, uyarılarını sürdürdü.

TikTok'un Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bilgileri kontrol etme amacıyla düzenlemeler yaptığına dikkat çeken Vigneault, Çin'in veri analizi ve yapay zeka alanındaki faaliyetlerine de vurgu yaptı. Çin'in veri gücünün her zaman Çin Komünist Partisi'nin çıkarlarını korumak olduğunu savundu.

Özellikle ABD ve diğer ülkelerde TikTok'un "ulusal güvenlik" sorunu olarak görüldüğünü belirten Vigneault, TikTok'un güvenlik endişelerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini vurguladı.