Kamusal yeşil alanlarda taviz yok: Yunusemre'de kıraathanelere sıkı denetim

Yunusemre Belediyesi, kıraathanelerin park ve yeşil alan işgalini önlemek için zabıta denetimlerini sıklaştırdı. Başkan Semih Balaban denetimlere katıldı.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 16:06
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 16:06

Kamusal yeşil alanlarda taviz yok: Yunusemre'de kıraathanelere sıkı denetim

Denetimler sahada başladı:

Yunusemre Belediyesi, ilçe sakinlerinin park ve yeşil alanlardan daha güvenli, düzenli ve konforlu şekilde yararlanması amacıyla kıraathanelere yönelik denetimlerini artırdı. Denetimler Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi ve uygulamanın sahada nasıl işlediği yerinde incelendi.

Ekipler, park ve yeşil alanlarda işletmeler tarafından yapılan olası işgalleri tespit etmek üzere kontrol noktalarında inceleme yaptı. Denetimler sırasında işletmelerin faaliyetlerinin kamusal alan kullanımına etkisi değerlendirildi ve ihlal tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin süreceği vurgulandı.

Başkanın uyarıları:

Denetimlere Belediye Başkanı Semih Balaban da katıldı; başkanın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Haydar İzci ve Zabıta Müdürü Türker Aybey de ekiplerle birlikteydi. Balaban, denetimler sırasında işletme sahipleriyle görüştü ve parkların tüm vatandaşların ortak kullanımına ait kamusal alanlar olduğunu hatırlattı.

Balaban, yeşil alanların amacı dışında kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, vatandaşların parklardan daha rahat ve huzurlu şekilde faydalanabilmesi için gerekli düzenlemelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. İşletme sahiplerinden kurallara riayet etmeleri ve kamusal alanlara saygı göstermeleri istendi.

Sürecin devamı ve yerel talep:

Yunusemre Belediyesi yetkilileri, gelen talepler doğrultusunda park ve yeşil alan denetimlerinin ilçe genelinde aralıksız biçimde devam edeceğini bildirdi. Yapılan açıklamada, denetimlerin yalnızca kuralları uygulamaya yönelik olduğu ve kamusal alan kullanımının dengelenmesi için sürdürüleceği ifade edildi.

Belediye ekipleri, denetimler sırasında hem vatandaşların şikayet ve önerilerini alıyor hem de işletme sahipleriyle diyalog kurarak çözüm yolları arıyor. Bu yaklaşım, belediyenin kamusal alan yönetiminde hem düzeni sağlama hem de toplumsal faydayı önceliklendirme çabasının bir parçası olarak sunuluyor.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, PARK VE YEŞİL ALANLARIN AMACI DIŞINDA KULLANILMASINI ÖNLEMEK İÇİN...

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, PARK VE YEŞİL ALANLARIN AMACI DIŞINDA KULLANILMASINI ÖNLEMEK İÇİN KIRAATHANELERE YÖNELİK DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI. DENETİMLERE KATILAN BELEDİYE BAŞKANI SEMİH BALABAN, KAMUSAL ALANLARIN İŞGAL EDİLMESİNE İZİN VERİLMEYECEĞİNİ BELİRTTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!