Bist 100
10.211,66 0%
DOLAR
32,22 0,02%
EURO
34,76 -0,32%
ALTIN
2.419,97 -0,51%

Kalıcı oje yaptırmadan önce iki kere düşünün: Kalıcı oje modası sağlığınızı bozabilir! İşte bu işlemin korkunç riskleri

Kalıcı oje yaptırmak son zamanların modası olsa da, uzmanlar bu işlemin tırnaklara ve cilde verdiği zararları anlattı. Peki kalıcı oje yaptırmanın zararları nelerdir? Detaylarda anlattık...

Yayın Tarihi: 24.02.2024 19:33
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 19:33

Kalıcı oje yaptırmadan önce iki kere düşünün: Kalıcı oje modası sağlığınızı bozabilir! İşte bu işlemin korkunç riskleri

Bakımlı eller, rengarenk desenli ojeler son zamanların vazgeçilmesi olsa da, uzmanlar kalıcı oje konusunda uyarılarda bulunuyor. Sık yapılan kalıcı ojenin tırnak yüzeyi üzerinde hasara yol açabileceğini ifade eden uzmanlar, işlemi yapan güzellik salonlarının hijyen koşullarının da çok önemli olduğunu belirtiyorlar. Kalıcı oje nedir ve nasıl yapılır? Peki kalıcı oje yaptırmanın zararları nelerdir, kalıcı oje yaptırmak isteyenler nelere dikkat etmelidir? Tüm detaylar haberimizde...

KALICI OJE NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Kalıcı oje, normal ojeden farklı olarak UV (Ultraviyole) ışını ile tırnak yüzeyine sabitlenen bir işlemdir. 

kalıcı oje

Bu işlem sayesinde oje daha uzun süre dayanır ve çabuk çıkmaz. Kalıcı oje işlemi genellikle güzellik salonlarında yapılır. 

KALICI OJE YAPTIRMANIN ZARARLARI NELERDİR?

Kalıcı oje yaptırmanın zararları şunlardır:

Tırnak Yüzeyine Zarar Verir

Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeyini inceltir, zayıflatır ve kırılgan hale getirir. Tırnak yüzeyinde çizikler, soyulmalar ve renk değişimleri görülebilir. 

Alerjik Reaksiyonlara Neden Olur

Kalıcı oje içerisinde bulunan akrilat adlı madde, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.

kalıcı oje zararları

Bu reaksiyonlar, ellerde, parmaklarda, tırnak etrafında ve el bileklerinde kızarıklık, kaşıntı, şişlik, soyulma, kabuklanma, kepeklenme gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. 

Cildi Yaşlandırır

Kalıcı oje işleminde kullanılan UV ışını, cildin yaşlanmasına neden olabilir. UV ışını, ciltte kollajen ve elastin liflerinin yıkımına, serbest radikal oluşumuna ve DNA hasarına yol açabilir. Bu da ciltte kırışıklık, leke, sarkma ve kanser riskini artırabilir. Bu nedenle kalıcı oje yaptıracak kişilerin işlemden önce güneş kremi sürmesi gerekiyor. 

KALICI OJE YAPTIRMAK İSTEYENLER NELERE DİKKAT ETMELİ?

Kalıcı oje yaptırmak isteyenler şu hususlara mutlaka dikkat etmesi gerekiyor:

Kalıcı Oje Yapıldığı Güzellik Salonunun Hijyenine

Kalıcı oje işleminin yapıldığı güzellik salonunun sterilizasyonu yani hijyeni çok önemlidir. Mutlaka temiz olan ve kalıcı oje işleminin yapıldığı aletlerin düzenli olarak temizlendiği salonlar tercih edilmelidir. 

güzellik salonu

Aksi takdirde enfeksiyon ve mantar gibi sorunlar yaşanabilir. 

Kalıcı Oje İşlemi Arasında Ara Vermeye

Kalıcı oje yaptıran veya yaptıracak olan kişilerin, sürekli olarak yaptırmamaları tavsiye edilir. Bir kere yapıldığı zaman en az 15 gün kadar ara vermeleri ve tırnaklarını havalandırmaları gerekir. Bu süre zarfında tırnaklarını nemlendirmeleri ve besleyici ürünler kullanmaları da faydalı olur. 

Oje Çıkarıcı Seçimine

Kalıcı oje yaptırmayıp oje süren kişilerin de asetonsuz oje çıkarıcı kullanması öneriliyor. Aseton, tırnakları kurutur ve soyulmaya neden olur. Asetonsuz oje çıkarıcılar, tırnakları besler ve nemlendirir. 

kalıcı oje nedir

Kalıcı oje yaptırmak, bakımlı eller için cazip bir seçenek olsa da, uzmanların uyarılarını dikkate almak gerekir. Kalıcı oje yaptırmadan önce, işlemin zararlarını ve risklerini bilmek, işlemin yapıldığı salonun hijyenine ve işlem arasında verilen araya dikkat etmek, manikür işlemini doğru yapmak ve güneş kremi kullanmak önemlidir. Aksi halde, kalıcı oje yaptırmak, tırnaklara ve cilde zarar verebilir.