J70 mücadeleleri rüzgarla şekillendi:
Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK), Türkiye Yelken Federasyonu ve Eker Süt Ürünleri iş birliğiyle düzenlenen 14. TAYK-Eker Olympos Regatta, İstanbul Kalamış açıklarında J70 sınıfı yarışlarıyla devam etti. Marmara Denizi parkurunda koşulan etkinlikte ikinci gün J70 Türkiye Turu’nun 3. ayak yarışları yapıldı.
Rüzgarın parka geç ulaşması nedeniyle yarışlar rötarlı başladı ve gün boyunca değişken rüzgar koşulları ekiplerin taktik ve ayar tercihlerini belirledi. Parkuru izlemeye gelen İstanbullular, aralarında Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden ekiplerin de bulunduğu 9 teknenin verdiği mücadeleye tanık oldu.
Günün yarışları:
İkinci gün toplam üç yarış koşuldu. Günün ilk etabında liderlik mücadelesi Team Nautique Yachting ile Eker Kaymak arasında geçti. Onur Erardağ dümenindeki Team Nautique Yachting finişi ilk geçen ekip olurken, Ahmet Eker yönetimindeki Eker Kaymak ikinci, Alp Doğuoğlu liderliğindeki Ada JR üçüncü sırayı aldı. Bu yarışta On The Rockss (Nil Deniz) teknik sorunlar nedeniyle yarışı tamamlayamadı.
İkinci yarışta ise Ada JR istikrarlı performansını sürdürerek birinci oldu. Eker Kaymak ikinci sırada bitirirken, organizasyonun tek kadınlardan oluşan ekibi Dip&Chips (Nevra Eker dümeninde) üçüncülük elde ederek dikkat çekici bir başarı kaydetti.
Günün son yarışında zafer bir kez daha Team Nautique Yachting'in oldu. Genç bir kadrodan oluşan Marmara Yelken Kulübü (MAYK) ikinci, Ada JR üçüncü olarak günü tamamladı.
Sonuçlar ve genel klasman:
İkinci günün ardından genel klasmanda değişiklik olmadı; Onur Erardağ komutasındaki Team Nautique Yachting liderliğini korudu. Ada JR (Alp Doğuoğlu) genel klasmanda ikinci, Eker Kaymak (Ahmet Eker) ise üçüncü sırada yer aldı.
J70 sınıfı 2. gün sıralaması:
1. Team Nautique Yachting (Onur Erardağ)
2. Ada JR (Alp Doğuoğlu)
3. Eker Kaymak (Ahmet Eker)
4. Happyhour JR (Erman Ayvaz)
5. Dip&Chips (Nevra Eker)
6. MAYK (Batu Özonur)
7. Izocam Racing Team (Deniz Çınar)
8. On The Rockss (Nil Deniz)
9. NTS Danışmanlık (Behiye Savaşkan)
Organizasyon, rüzgarın değişken olduğu bir parkurda taktiksel kararların ve ekip uyumunun önemini bir kez daha gösterdi. Regatta önümüzdeki günlerde diğer sınıfların yarışlarıyla sürecek ve sıralamalarda yeni hamleler bekleniyor.
TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ (TAYK), TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU VE EKER SÜT ÜRÜNLERİ İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN 14. TAYK-EKER OLYMPOS REGATTA, J70 SINIFI YARIŞLARIYLA İSTANBUL KALAMIŞ AÇIKLARINDA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.