Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kahvaltının atıştırmalıkların vazgeçilmezi soslu ıspanaklı börek tarifi

Kahvaltılarınızda öğleden sonra çay yanlarınınızda vazgeçemeyeceğiniz bir tarif arıyorsanız, o tarifi sizlere sunmaya geldik! Soslu ıspanaklı börek tarifi ile parmaklarınızı yiyeceksiniz. Sosu ayrı lezzetli, iç harcının ise bambaşka lezzeti olan soslu ıspanaklı börek tarifi ile misafirlerinizi mest etmeye hazır olun!

Yayın Tarihi: 15.01.2024 17:20
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 17:20

Kahvaltının atıştırmalıkların vazgeçilmezi soslu ıspanaklı börek tarifi

Kahvaltılarınıza da ya da çay yanlarınıza lezzetli bir tarif arıyorsanız, size o tarifi vermeye geldik! Soslu ıspanaklı börek tarifi ile parmaklarınızı yemeye hazır olun. Ispanağınız, lor peyniriniz ve yufkanız varsa geriye sadece sos malzemeleriniz kalacak! Sos malzemeleri ise her evde bulunan ürünlerden oluşuyor. Yoğurt, soda ve sıvı yağla böreğiniz hazır! İşte soslu ıspanaklı börek tarifi...

SOSLU ISPANAKLI BÖREK MALZEMELERİ 

  • 1 kg ıspanak
  • Yarım kilo lor peyniri
  • 1 kilo yufka
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı biber
  • Sıvı yağ

Sosu için;
  • 2 kaşık ölçüsünde yoğurt
  • 1 şişe soda
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 

SOSLU ISPANAKLI BÖREK

SOSLU ISPANAKLI BÖREK TARİFİ YAPILIŞI

  1. Ispanaklarınızı güzelce temizleyip sirkeli suyun içersine bekletin.
  2. Kumu gidenceye kadar süzerek yıkayın.
  3. İnce ince doğramış olduğunuz ıspanaklarınızın içersine baharat ve peynir ekleyerek, en son yağ ekleyin ve karıştırın.
  4. Yağlamış olduğunuz tepsinin içersine bir yufkayı sererek üzerine parçalanmış yufkaları serin.
  5. Yoğurt, soda ve sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz sostan bu katınıza sürün. 
  6. Tekrardan yufkanızı serin ve ıspanakta harcınızı her yere eşit şekilde dağıtın.
  7. Üzerine tekrardan yufka sererek; yufka harç bitene kadar işleminizi devam edin.
  8. Tabii ki de hazırladığınız aralara sos sürmeyi unutmayın. 
  9. En son sarkan yufka ile kenarlarını kapatın.
  10. Bıçakla keserek kalan sosunuzu da üzerine dökün ve 170 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sıcacık, çayın yanında afiyetle tüketin!