Kahta kara yolunda çıkan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesiyle sürüyor

Adıyaman Kahta kara yolunda ormanlık alanda, elektrik tellerinden çıktığı değerlendirilen yangına itfaiye, su tankeri ve jandarma müdahale ediyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2026 02:29
Güncelleme Tarihi: 27.07.2026 02:32

Kahta kara yolunda çıkan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesiyle sürüyor

Adıyaman'da orman yangını sürüyor

Adıyaman-Kahta kara yolu yakınlarındaki Ali Dağı ormanlık alanında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki yetkililer yangının elektrik tellerinden çıktığı ihtimali üzerinde duruyor. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı ve müdahale ekipleri alarma geçti.

Müdahale ekiplerinin çalışması:

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, su tankeri, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler alevlere karadan müdahale ederken, su tankerleri alev hattını kontrol altına almaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Müdahale personeli rüzgârın etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor.

Yetkililerden bilgi ve saha koordinasyonu:

Yangın bölgesine gelen İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz saha çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Yetkililer, yangının çıkış nedeni olarak elektrik tellerini işaret ederken, söndürme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgede güvenlik önlemleri alınmış durumda ve ekiplerin yangını kontrol altına alma çabaları sürüyor.

ADIYAMAN’DA, ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLEN KORKUTAN ORMAN YANGINI DEVAM...

ADIYAMAN’DA, ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLEN KORKUTAN ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.