Kâhta Devlet Hastanesi'nin Anjiyo Ünitesinde İlk Müdahale
Adıyaman’ın Kâhta Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan anjiyo ünitesi hizmete alınmasının hemen ardından ilk vakasını kabul etti ve hasta başarıyla tedavi edildi.
Kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir boşluğu gidermesi hedeflenen ünitede, kalp krizi şüphesiyle hastaneye başvuran hasta acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından vakit kaybetmeden anjiyo ünitesine sevk edildi. Gerçekleştirilen operasyonda hastanın kapalı olan iki damarına stent takıldı ve müdahale sonrası genel durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Başhekim Dr. Mustafa Akel'in Açıklaması
"Hastanemizden 45 km mesafede ikamet eden 59 yaşındaki hastamız, göğüs ağrısı şikâyeti ile hastanemize başvurmuştur. Yapılan tetkiklerde kalp krizi geçirdiği tespit edildi ve acil bir şekilde yeni açmış olduğumuz anjio merkezimize hastayı aldık. Yapılan görüntülemede kalbinin ön damarı olan LAD mid bölgesi total tıkalı tespit edildi. Hastamızın kalbinin ön damarına iki adet stent takarak tam açıklık sağlandı. Hastamızın genel durumu iyi olup yoğun bakıma takip amacıyla alındı" dedi.
Yeni açılan anjiyo ünitesinde ilk müdahalenin başarıyla gerçekleştirilmesi, ilçede sağlık hizmetleri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Hastane yetkilileri acil vakalara artık ilçe içerisinde hızlı ve etkin şekilde müdahale edilebildiğini ifade etti.
KÂHTA’DA AÇILAN ANJİYO ÜNİTESİDE İLK HASTA BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLDİ