Kahramanmaraş'ta 'Yetimlerle Biz Bize' kampanyası kapsamında 200 depremzede yetim çocuk şenlikte ağırlandı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'nda düzenlenen 'Yetimlerle Biz Bize' kampanyasında 200 depremzede yetim çocuk şenlikte ağırlandı; kışlık giysi ve kırtasiye dağıtıldı.

Yayın Tarihi: 11.10.2025 15:27
Güncelleme Tarihi: 11.10.2025 15:27

Kahramanmaraş'ta 'Yetimlerle Biz Bize' kampanyası kapsamında 200 depremzede yetim çocuk şenlikte ağırlandı

Kahramanmaraş'ta 'Yetimlerle Biz Bize' kampanyasıyla depremzede yetim çocuklara şenlik düzenlendi

Etkinlik ve organizasyon

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle düzenlenen şenlik, Doğal Yaşam Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 200 yetim çocuk ağırlandı ve onlara yönelik özel bir program uygulandı.

Program içeriği ve çocuklara sunulanlar

Çocuklar gün boyu şişme oyun alanları, pamuk şeker, patlamış mısır ve palyaçolar eşliğinde eğlendi. Etkinlikte ayrıca maskotlar ve ikramlar yer aldı; İstanbul'dan çocukların isimlerine özel hediyelerin de sunulduğu belirtildi.

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu Temsilcisi Muhammet Çağrı Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Kahramanmaraş'taki depremzede çocuklara yönelik kapsamlı bir program hazırladıklarını vurguladı. Akalın, 'Oyun alanları, maskotlar, palyaçolar, ikramlar ve İstanbul'dan çocuklarımızın isimlerine özel hediyelerle dolu bir gün düzenledik. Ayrıca kışlık yardım malzemeleri ve kırtasiye setleri dağıttık' dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker de etkinliğin çocuklara moral verme amacını taşıdığını belirterek, 'WEFA ile işbirliği içinde çocuklarımıza kışlık kıyafet, kırtasiye yardımı ve çeşitli hediyeler takdim ettik. Onların sevinçlerine ortak olmaktan mutluyuz' ifadelerini kullandı.

Dağıtılan yardımlar

Etkinlik sonunda çocuklara kışlık kıyafet, bot, okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Organizasyon yetkilileri, bu tür etkinliklerin psikososyal destek ve normalleşme sürecine katkı sağladığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve Hayrat...

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle depremzede yetim çocuklar için şenlik düzenlendi. Çocuklar, şişme oyun alanları, pamuk şeker, patlamış mısır ve palyaçolar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve Hayrat...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı