Kahramanmaraş'ta Türkiye Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası tamamlandı
Turnuva Detayları
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Türkiye Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası, Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı'nda gerçekleştirildi. Organizasyona 26 ilden 480 sporcu katıldı ve müsabakalar büyükler, gençler, yıldızlar ile köy güreşleri kategorilerinde yapıldı.
Final Maçları ve Başpehlivanlar
Şampiyonanın büyükler finalinde Fatih Atlı, rakibi Serhat Göçmez'i mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu. Köy güreşleri finalinde ise Engizek Mahallesi'nden İbrahim Ay, Bertiz Mahallesi'nden Abdülhamit Boyalı'yı mağlup ederek başpehlivan unvanını elde etti ve altın kemeri taktı.
Ödül Töreni ve Takım Sıralaması
Başpehlivanlara altın kemerleri ve madalyaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur tarafından takdim edildi.
Takım sıralamasında Kahramanmaraş birinci, Tokat ikinci, Mersin üçüncü oldu.
Şampiyona, katılım ve mücadele açısından tamamlanarak sonuçlandı; müsabakalar geleneksel güreş geleneğinin sürdürülmesine katkı sağladı.
Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı'nda büyükler, gençler, yıldızlar ve köy güreşleri kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonaya 26 ilden 480 sporcu katıldı.