Kahramanmaraş'ta sosyal medyada paylaşılan tehlikeli sürüşler: 6 sürücüye idari ve adli işlem
Kahramanmaraş'ta, trafik güvenliğini tehlikeye atarak bu anları sosyal medyada paylaşan 6 sürücü tespit edilerek haklarında işlem başlatıldı.
İnceleme ve uygulanan işlemler
Olayla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı Trafik ve Siber Şube ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, tehlikeli sürüş sergileyen 6 araç sürücüsü belirlendi. Sürücülere ilişkin olarak 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idari işlem uygulandığı bildirildi.
Ayrıca, şüpheliler hakkında Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma (TCK 179/2) suçundan adli işlem başlatıldığı kaydedildi.
Görüntüler ve risk değerlendirmesi
Olayın sosyal medyada paylaşılan görüntülerinde, bir otomobilin ateş çıkararak ilerlemesi ile motosikletli sürücülerin tehlikeli manevraları yer alıyor. Bu tür davranışların hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları için ciddi güvenlik riski oluşturduğu vurgulanıyor.
Jandarma ekiplerinin sosyal medya kaynaklı tespit ve soruşturma yöntemleri, trafik güvenliği ihlallerinin tespiti ve cezalandırılmasında etkin bir rol oynuyor. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
KAHRAMANMARAŞ'TA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATAN VE BU ANLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞAN SÜRÜCÜLERE YÖNELİK İNCELEME BAŞLATILDI