Kahramanmaraş'ta okul saldırısında hayatını kaybeden Kerem'in babası: 'Bayram bize gelmedi, isimleri yaşatılsın'

Kahramanmaraş'ta hayatını kaybeden Kerem'in babası Mustafa Güngör, bayramda yas içinde olduklarını ve çocukların isimlerinin yaşatılmasını istediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 26.05.2026 09:57
Güncelleme Tarihi: 26.05.2026 10:16

Kahramanmaraş'ta okul saldırısında hayatını kaybeden Kerem'in babası: 'Bayram bize gelmedi, isimleri yaşatılsın'

Kahramanmaraş'taki okul saldırısında hayatını kaybeden Kerem'in babası: "Bayram geldi ama bize bayram gelmedi"

Mevlit programında ailelerin talepleri ve toplumun desteği vurgulandı

Kahramanmaraş Valiliği tarafından düzenlenen mevlit programıyla okul saldırısında hayatını kaybedenler anıldı. Program sonrası, saldırıda hayatını kaybeden 11 yaşındaki 5’inci sınıf öğrencisi Kerem Erdem Güngör'ün babası Mustafa Güngör basınla görüşerek duygularını paylaştı.

Güngör, toplumun ve ailelere gösterilen desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Çocuklarımız bize yük olmadan gitti. Bu toplum onların her şeyini düşündü. Allah bu milletten razı olsun. Biz babamızı kaybettiğimizde bile bu kadar ağır bir acı hissetmedik. Evlat acısı çok başka. Çocuklarımızın ve öğretmenimizin bu toplumun kalbine girdiğini görüyoruz. Milletimizin sahip çıkması bize güç veriyor" ifadelerini kullandı.

Güngör, verilen desteğin devam etmesini istediklerini belirterek, ailenin en önemli talebinin "çocuklarımızın isimlerinin yaşatılması" olduğunu vurguladı. "Daha 10-11 yaşında çocuklardı. Hayalleri, gelecekleri vardı. Hepsi yarım kaldı, çalındı. Bir anne ve babanın isteği, evladının adının yaşatılmasıdır" dedi.

Bayramı yaşayamamaktan duyduğu acıyı dile getiren Güngör, "Bayram geldi ama bize bayram gelmedi. Evlerde insanlar saatlerce uyuyor, toparlanmaya çalışıyor ama acı çok büyük. Biz ailelerle sürekli görüşüyoruz. Toplumumuzdan isteğimiz, çocuklarımızın isimlerinin yaşatılması. Milletimizin desteğini gördükçe ayakta kalmaya çalışıyoruz. Evlat kaybetmek kolay değil. Bu süreçte yanımızda olan herkesten Allah razı olsun" sözleriyle sözlerini tamamladı.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKUL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN 11 YAŞINDAKİ 5'İNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ KEREM...

KAHRAMANMARAŞ'TA OKUL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN 11 YAŞINDAKİ 5'İNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ KEREM ERDEM GÜNGÖR'ÜN BABASI MUSTAFA GÜNGÖR (EN SAĞDA), EVLAT ACISININ TARİF EDİLEMEZ OLDUĞUNU BELİRTTİ.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKUL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN 11 YAŞINDAKİ 5'İNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ KEREM...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!