DOLAR
42,95 -0,01%
EURO
50,53 0,05%
ALTIN
5.965,27 -0,06%
BITCOIN
3.771.932,77 -0,17%

Kahramanmaraş'ta kar yağışı: Büyükşehir ekipleri 222 araç ve 330 personelle sahada

Kahramanmaraş'ta kar yağışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi, 222 araç ve 330 personelle 11 ilçede arterleri açık tutmak için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 01.01.2026 10:43
Güncelleme Tarihi: 01.01.2026 10:43

Kahramanmaraş'ta kar yağışı: Büyükşehir ekipleri 222 araç ve 330 personelle sahada

Kahramanmaraş’ta kar yağışı ve sahadaki müdahale

Kahramanmaraş, etkili kar yağışıyla beyaza bürünürken vatandaşlar mevsimin ilk karının keyfini çıkardı. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan şehirte, günlük hayatın aksaması riski nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri aralıksız çalışıyor.

Karla mücadele çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 222 araç ve 330 personel ile 11 ilçenin tamamında arterlerin ulaşıma açık tutulması amaçlanıyor. Ekipler ana arterler, cadde, bulvar, kavşak ve bağlantı yollarında kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarını titizlikle gerçekleştiriyor.

Çalışmalar, Trafik Yönetim Merkezi üzerinden sürekli izleniyor; şehir genelindeki 264 kamera aracılığıyla yol ve trafik durumu anbean takip edilerek olası risklere hızlı müdahale sağlanıyor.

Başkanın değerlendirmesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmesinde, ekiplerin geceden itibaren sahada olduğunu belirterek, "Şu anda 222 aracımız ve 330 personelimizle birlikte 11 ilçemizin tamamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trafik Yönetim Merkezi’nde 264 kamerayla şehir merkezi ve ilçelerimizdeki durumu anbean kontrol ediyoruz. Tüm personellerimizle sahada vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız, bu süreci hem güvenli hem de konforlu bir şekilde atlatmak" dedi.

Belediyenin çalışmaları, ulaşımda aksama yaşanmaması ve vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi hedefiyle planlanıp uygulanıyor.

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ YOĞUN KAR YAĞIŞININ YAŞANDIĞI KENTTE, ARTERLERİ...

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ YOĞUN KAR YAĞIŞININ YAŞANDIĞI KENTTE, ARTERLERİ ULAŞIMA AÇIK TUTMAK İÇİN 222 ARAÇ VE 330 PERSONELLE SAHADA GÖREV BAŞINDA

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ YOĞUN KAR YAĞIŞININ YAŞANDIĞI KENTTE, ARTERLERİ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.