Kahramanmaraş’ta jandarma operasyonları sonuçlandı
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, savcılık koordinesinde il genelinde suç ve suçlulara yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda çok sayıda şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi ve bazı bölgelerde silah ele geçirildi.
Operasyon ve yakalamalar
Gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 249 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Bu kapsamda, çeşitli suçlardan aranan 26 şahıs ile haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari hükümlü yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Afşin ilçesinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 75 tabanca mühimmatı ele geçirildi. Dulkadiroğlu ilçesinde ise bir adet ruhsatsız av tüfeği bulundu.
Firari hükümlülere ilişkin ayrıntılar
Yakalanan ve ceza infaz kurumuna teslim edilen hükümlüler arasında şunlar bulunuyor:
A.C. (38) — Pazarcık ilçesinde "Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası.
A.B. (23) — Onikişubat ilçesinde "Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık" suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası.
B.G. (26) — Andırın ilçesinde "On iki yaşını tamamlamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası.
B.E. (30) — Elbistan ilçesinde "Çocuğu kasten öldürmek" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası.
N.A. (21) — Elbistan ilçesinde "Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası.
Terörle mücadele kapsamındaki işlemler
TEM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda Onikişubat ilçesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün "mahrem" yapılanması içinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen A.Ş. (54) isimli şüpheli gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatıldı. Aynı ilçede, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" kapsamında PKK/KCK suçu ile bağlantılı olduğu tespit edilen D.Y. (52) adlı şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.
Yetkililer, operasyonların savcılık koordinesinde sürdüğünü ve soruşturmaların ilgili yasal çerçevede ilerlediğini bildirdi.
KAHRAMANMARAŞ'TA DÜZENLENEN OPERASYONEL FAALİYETLER ÇERÇEVESİNDE YAKALANAN 249 ŞÜPHELİDEN 31'İ TUTUKLANDI.