Kahramanmaraş’ta 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci, depremde kaybettiği eşini ve torununu unutamıyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde eşi Elife ve torunu Efe'yi kaybeden 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci, yarım asırlık birlikteliğin acısını unutamıyor.

Yayın Tarihi: 29.01.2026 10:58
Güncelleme Tarihi: 29.01.2026 10:58

Kahramanmaraş’ta 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci, depremde kaybettiği eşini ve torununu unutamıyor

Kahramanmaraş’ta 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci, depremde kaybettiği eşini ve torununu unutamıyor

6 Şubat depremlerinde hayatı değişen Değirmenci, yitirilen yakınlarının acısını her gün yaşıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci için yarım asırlık eşini ve 15 yaşındaki torununu geride bıraktı. Deprem gecesi güvenlik görevlisi olarak görev yapan Değirmenci, Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Azerbaycan Bulvarı üzerindeki Aydın Apartmanı’ndaki evinde eşi Elife ile torunu Efe'yi kaybetti.

Değirmenci, enkazdan cenazeleri çıkarmanın üzerinden geçen zamanı hatırlatırken acısını ilk günkü gibi taşıdığını söylüyor. Depremde eşinin ve torununun cansız bedenlerini 7 gün sonra enkazdan çıkardığını belirtti. O gece görevde olduğunu, aslında evde yatacağını ama kısmet olmadığını ifade etti.

Deprem anını anlatırken Değirmenci, ‘Deprem anında oturuyordum, bir anda her yer sallanmaya başladı. Dışarı çıktım, her taraf karanlığa büründü. Ayağıma bir briket düştü, parmağım kırıldı ama yalın ayak mahalleye doğru koştum. Eve vardığımda ev yerle bir olmuştu. Kimse yoktu, bağırdım çağırdım ama fayda etmedi. Eşim ve torunumu çıkardıklarında burnu bile kanamamıştı. Önce uyuyorlar sandım. ‘Bunlar uyuyor’ dedim. İnsan evde kimse yoksa böyle düşünüyor.’ diye konuştu.

Torununu evladı gibi büyüttüğünü söyleyen Değirmenci, torununun geçmişine ilişkin de şu bilgileri paylaştı: ‘Torunumun babası mahkûmdu. Annesi de torunum 5 aylıkken trafik kazasında vefat etmişti. Ben büyüttüm. Bana ‘baba’, ninesine ‘anne’ derdi. Çok terbiyeli bir çocuktu. Allah nur içinde yatırsın.’

Yarım asırlık evliliklerinin sevgi ve saygı üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Değirmenci, ‘50 yıllık evliliğimiz sevgi ve saygı üzerine kuruluydu. Birbirimizi incitmezdik. Öte git bile demedik. Çok mutluydu.’ dedi.

Depremin ardından yaşamında köklü değişiklikler olduğunu aktaran Değirmenci, emekli olduğunu, şu anda günlerini dışarda geçirdiğini ve oğlunun ve gelininin evinde kaldığını belirtti. Yine de içindeki yalnızlığın derinliğine dikkat çekerek, ‘Televizyona bakıp oturuyorum. Yalnızlık çok zor’ diye konuştu.

Değirmenci, yıkılan evinin kira olduğunu ve kendisine bir ev verilmesi talebinde bulundu.

Öne çıkan bilgiler: 71 yaşındaki Selehattin Değirmenci, 6 Şubat depremlerinde eşi Elife ve 15 yaşındaki torunu Efe'yi kaybetti; enkazdan cenazeler 7 gün sonra çıkarıldı; Değirmenci emekli ve şu an ailesinin yanında kalıyor, ev talebinde bulundu.

Yarım asırlık birlikteliği deprem bitirdi, eşini ve torununu unutamadı

Yarım asırlık birlikteliği deprem bitirdi, eşini ve torununu unutamadı

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.