Kahramanmaraş’ta 27 Aralık'tan İtibaren Soğuk Hava Uyarısı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 27 Aralık Cumartesi gününden itibaren şehir genelinde başlayacak bir soğuk hava dalgası konusunda vatandaşları uyardı.
Beklenen etkiler
AKOM açıklamasına göre, şehir genelinde hava sıcaklıklarında 6 ila 10 derece arasında ani düşüşler yaşanması bekleniyor. Meteorolojik değerlendirmeler soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca etkili olacağını ve özellikle gece ile sabah saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına inebileceğini gösteriyor. Bu şartların buzlanma, don olayları ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği bildirildi. Ayrıca soğuk havanın tarımsal alanlarda zirai don riskini artıracağı vurgulandı.
Tedbir çağrısı
Yetkililer, vatandaşların ve kurumların tedbirli olmasını istedi. Ulaşım güvenliğine dikkat edilmesi, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin korunması, altyapı ile enerji hizmetlerinde hazırlıklı olunması gerektiği ifade edildi. Çiftçilerin ve üreticilerin ise ürünlerini korumaya yönelik gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtildi.
İzleme ve güncel bilgilendirme
AKOM, hava koşullarındaki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve resmi duyuruların izlenmesi çağrısında bulundu. Güncel meteorolojik değerlendirmeler ve uyarılar için yetkili kurumların açıklamaları takip edilmelidir.
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ, 27 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ŞEHİR GENELİNDE HAVA SICAKLIKLARINDA 6 İLA 10 DERECE ARASINDA ANİ DÜŞÜŞLER YAŞANACAĞINI BELİRTEREK DİKKATİ VE TEDBİRLİ OLUNMASI NOKTASINDA VATANDAŞLARI UYARDI.