Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kahramanlar-38 Operasyonu’nda DEAŞ’a ağır darbe! 189 gözaltı

Emniyet güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar devam ediyor. 37 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 189 DEAŞ’lı terörist gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek”

Yayın Tarihi: 30.12.2023 09:49
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 09:49

Kahramanlar-38 Operasyonu’nda DEAŞ’a ağır darbe! 189 gözaltı

Türkiye, terör örgütü DEAŞ’a karşı yürüttüğü mücadelede büyük bir başarıya imza attı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 37 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kahramanlar-38 Operasyonu’nda 189 DEAŞ’lı terörist yakalandı.

OPERASYONUN AYRINTILARI

Operasyonda, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu 37 ilde DEAŞ’a yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda, DEAŞ’ın sözde yöneticileri, eylem hazırlığında olanlar, örgüte eleman temin edenler, örgütün finans kaynaklarına ulaşanlar ve örgütle irtibatlı olanlar olmak üzere 189 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlarda, çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaşan Yerlikaya, şunları söyledi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Milletimizin duası, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek."

operasyon

DEAŞ’A KARŞI MÜCADELE

Türkiye, DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonun en etkin üyesi olarak mücadele ediyor. Türkiye, DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki varlığına son vermek için Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarını başarıyla yürüttü.

Türkiye, ayrıca DEAŞ’lı teröristleri yargılamak, iade etmek veya sınır dışı etmek için de yoğun çaba sarf ediyor.

Türkiye, bugüne kadar 75 binden fazla DEAŞ’lıyı ülkeye girişine engelledi, 8 binden fazla DEAŞ’lıyı sınır dışı etti ve binlerce DEAŞ’lıyı tutukladı.