Kahramankazan’da minibüs kazası: 5 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişinin kimliği açıklandı

Ankara Kahramankazan’daki minibüs kazasında 5 kişi öldü, 4 kurbanın kimlikleri belirlendi; soruşturma ve bilirkişi incelemesi sürüyor.

Yayın Tarihi: 04.04.2026 16:44
Güncelleme Tarihi: 04.04.2026 17:08

Kahramankazan’da minibüs kazası: 5 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişinin kimliği açıklandı

Kahramankazan’daki minibüs kazasında 5 kişi hayatını kaybetti

Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Saray mevkiinde meydana gelen kazada, Kızılcahamam istikametine seyreden 06 HO 1460 plakalı özel halk minibüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Kazanın etkisiyle takla atan minibüs, bir köprü ayağına çarparak durdu. Olayda 5 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi yaralandı.

Kimlik tespitleri

Soruşturma kapsamında hayatını kaybeden 5 kişiden 4 kişinin kimlikleri tespit edildi. Yaşamını yitirenler arasında minibüs şoförü Efe Erdem (31) ile yolculardan Mehmet Sucu, kızı Safiye Simge Sucu ve Hamiyet Bilge Uslu bulunuyor. Şoför Efe Erdem’in evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Hayatını kaybeden diğer kadın yolcunun kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Soruşturma ve görüntü kayıtları

Kazayla ilgili olarak 3 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturmada, 2 bilirkişi incelemelerini sürdürüyor. Olay anına ilişkin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler de soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

KAZADA MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ EFE ERDEM HAYATINI KAYBETTİ

KAZADA MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ EFE ERDEM HAYATINI KAYBETTİ

KAHRAMANKAZAN'DAKİ KAZADA MEHMET SUCU VE KIZI SİMGE SUCU HAYATINI KAYBETTİ

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.