DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.856.426,19 -0,06%

Kağıthane'de apartman gürültü tartışması silahlı saldırıya dönüştü: 1 ölü, 2 yaralı

Kağıthane'de çocuk sesi nedeniyle çıkan tartışmada Yusuf A.'nın kapı dürbününden ateş açması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 12.11.2025 12:52
Güncelleme Tarihi: 12.11.2025 12:52

Kağıthane'de apartman gürültü tartışması silahlı saldırıya dönüştü: 1 ölü, 2 yaralı

Kağıthane'de apartman tartışması silahlı saldırıyla sonuçlandı

1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Olay, Kağıthane'de aynı apartmanda yaşayan komşular arasında çıkan gürültü tartışması sonrası meydana geldi.

Olayın gelişimi

Edinilen bilgilere göre, apartmanda çocuk sesi nedeniyle karşılaşma yaşandı. Üst kattaki Melek İlayda Ç. (22) ile alt katta oturan Yusuf A. (19) arasında çıkan tartışma sonrası Yusuf A. şikayet için üst kata çıktı ve küfür etti. Bu sırada Melek İlayda'nın abisi Rıdvan Çevik (34) alt kata inerek tepki gösterdi.

Zanlı Yusuf A., daire kapısının dürbününden bakarak ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Rıdvan Çevik, amcası Cavit Ç. (57) ve yengesi Hatice Ç. (51) yaralandı. Ağır yaralanan Rıdvan Çevik tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çevik'in bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

Soruşturma ve gözaltı

Olay yerinde polis ekiplerinin çalışması sonucu, şüpheli Yusuf A. olayda kullandığı silahla birlikte Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede, zanlının daha önce "Kasten yaralama" suçundan sabıka kaydının bulunduğu tespit edildi.

Aileden açıklama ve cenaze

Olayda hayatını kaybeden Rıdvan Çevik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Çevik'in dayısı Abdülkadir Aksoy olayla ilgili olarak, "Çocuklar ses yapmış, bu nedenle tartışmışlar. Şahıs yukarı çıkıp küfür etmiş. Rıdvan da niye küfür ediyorsun diye evine gitmiş. Kapının ardında ateş ediyor. Dürbünden bakarak. Rıdvan vuruluyor. Sonra amcası ve yengesi de vuruluyor. Psikopat birisiymiş. Daha önce de bir iki sefer rahatsız etmiş" ifadelerini kullandı.

VEFAT EDEN RIDVAN ÇEVİK

VEFAT EDEN RIDVAN ÇEVİK

VEFAT EDEN RIDVAN ÇEVİK VE KARDEŞİ M.İ.Ç

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.