Kadın milli atıcılar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde iki takım bronzu kazandı
İspanya'da düzenlenen Plak Atışları Avrupa Şampiyonlar Ligi organizasyonunda Türkiye, kadın takım disiplinlerinde toplam 2 bronz madalya elde etti. Yarışma başkent Madrid'de gerçekleştirildi.
Takımlar ve sporcular
Kadın Milli Trap Takımı, Rümeysa Pelin Kaya ve Dilara Bedia Kızılsu ikilisiyle bronz madalya kazandı. Takımın performansı, disiplinler arası rekabette Türkiye adına önemli bir derecelendirme sağladı.
Skeet kadınlar takım disiplininde Türkiye'yi temsil eden Çiğdem Özyaman Özenir ve Aylin Sarmat Yücel de bronz madalyaya ulaşarak ülkeye bir başarı daha getirdi.
Federasyon açıklaması ve değerlendirme
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Madrid'deki sonuçların federasyonun kadın atıcılık programının sürekliliğini ve takım disiplinlerinde elde edilen uluslararası başarıyı desteklediğine işaret edildi. Bu iki bronz madalya, ülke atıcılığında hem deneyimli sporcuların katkısını hem de takım bazlı hazırlığın önemini ortaya koydu.
İspanya'da düzenlenen Plak Atışları Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye, trap ve skeet kadınlar takım disiplinlerinde 2 bronz madalya kazandı.Türkiye Atıcılık Federasyonundan yapılan açıklamaya göre başkent Madrid'de gerçekleştirilen organizasyonda Rümeysa Pelin Kaya ve Dilara Bedia Kızılsu'dan oluşan Kadın Milli Trap Takımı bronz madalya elde etti. Türkiye'yi skeet kadınlar takım disiplininde temsil eden Çiğdem Özyaman Özenir ve Aylin Sarmat Yücel de bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.