Kadıköy’de düzenlenen narkotik operasyonunda Erenköy’deki iş yerinin gizli bölmesi ortaya çıktı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Kadıköy genelinde yürüttüğü çalışma kapsamında, 13 Mayıs saat 22.30 sıralarında Fikirtepe Mahallesi Hızırbey Caddesi üzerinde devriye gezen ekipler şüphe üzerine bir motosikleti durdurdu. Durdurulan motosiklet sürücüsü M.B. (23) üzerinde yapılan aramada bir miktar narkotik madde ile 4 bin TL ele geçirildi.
Durdurma ve soruşturmanın yönelmesi
Gözaltına alınan M.B. ifadesinde, uyuşturucuyu Erenköy Mahallesi’ndeki bir iş yerinden temin ettiğini beyan etti. Bu bilgi üzerine ekipler, belirtilen adrese operasyon düzenledi ve iş yeri içinde bulunan İ.Ö. (34) kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
İş yerindeki arama ve tespitler
Detaylı aramada ekipler iş yerinde bir gizli bölme tespit etti; yapılan incelemede gizli bölmeden üst kata geçiş sağlandığı belirlendi. İş yeri ve eklentilerinde yapılan aramalarda şu delillere ulaşıldı: 10 parça halinde 697,3 gram marihuana, 5,4 gram kokain, 2 vakum makinesi, 1 hassas terazi ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 57 bin 700 TL.
Adli süreç
Operasyon kapsamında yakalanan M.B. ve İ.Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından 14 Mayıs’ta "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188) suçundan adli makamlara sevk edildi ve tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Yetkililer, operasyonun narkotik madde ticaretinin önlenmesine yönelik kapsamlı bir çalışmanın parçası olduğunu belirtiyor. Gizli bölmeler ve iş yerleri üzerinden yürütülen yapılanmaların tespit edilmesi, soruşturmanın önemli bir yönünü oluşturdu.
ARAMALARDA 10 PARÇA HALİNDE 697,3 GRAM MARİHUANA, 5,4 GRAM KOKAİN, 2 ADET VAKUM MAKİNESİ, 1 HASSAS TERAZİ VE UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN ELDE EDİLDİĞİ BELİRLENEN 57 BİN 700 TL MUHAFAZA ALTINA ALINDI.