Kaçkar’da Ayder eteklerinde uluslararası yarışın kazananları ödüllerini aldı

6 kıta ve 60 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı Kaçkar by UTMB ikinci yılında Ayder ve Kaçkar Dağları'nda tamamlandı; kazananlar ödüllerini aldı.

Yayın Tarihi: 13.09.2026 15:07
Güncelleme Tarihi: 13.09.2026 15:07

Kaçkar’da Ayder eteklerinde uluslararası yarışın kazananları ödüllerini aldı

Kaçkar by UTMB Rize'de ikinci kez gerçekleşti

Türkiye’nin tek UTMB World Series etkinliği olan Kaçkar by UTMB, Ayder Yaylası ve Kaçkar Dağları’nın doğal dokusunda bu yıl da uluslararası sporcuları ağırladı. Organizasyona 6 kıta ve 60 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcu katıldı ve yarışlar dört ayrı parkurda tamamlandı: Kaçkar 100K, Kaçkar 50K, Kaçkar 20K ile halk koşusu Ayder 4K.

yetkililerden değerlendirmeler:

Ödül töreni öncesinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Genel Müdürü Ahmet Temurci, organizasyonun ikinci yılında da başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Son iki gün içerisinde gerçekten Kaçkarların eşsiz doğasında çok güzel bir spor şölenini hep birlikte yaşadık. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirirken Kaçkar by UTMB’nin çok uzun bir yolculuğun başlangıcı olduğunu söylemiştik. Bugün ikinci yılını tamamlıyoruz ve artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Kaçkarların hikayesi dünyaya açılan güçlü bir parçası haline geliyor. Önümüzdeki yıl çok daha büyük bir heyecanla sizleri yeniden Kaçkarlar’da bekliyoruz. Kaçkar by UTMB’nin uluslararası alanda çok daha güçlü bir organizasyon olarak yolculuğuna devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Rize Vali Yardımcısı Abdullah Kurt ise organizasyonun bölgeye kazandırdıklarına dikkat çekerek, "Kaçkarlar’ın eteklerinde, eşsiz tabiatıyla Ayder Yaylamızda muhteşem bir organizasyonu daha başarıyla gerçekleştirmiş olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz... Çok kıymetli sporcularımız; dünyanın dört bir köşesinden geldiniz, Kaçkarların eteklerinde ayak izlerinizi bıraktınız. Bu bizim için büyük bir armağan oldu" ifadelerini kullandı.

Çamlıhemşin Kaymakamı Gizem Çiçek organizasyonun bölgeye kattığı değeri vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti: "Kapımız sizlere her zaman açık." Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun ise, "Burası adeta cennetin fragmanı... Kaçkarların eşsiz güzelliklerini dünyaya tanıtan bu organizasyona katıldığınız ve ilçemizi tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk de organizasyonun her geçen yıl büyümesinden duydukları heyecanı paylaşarak katkı sağlayan kurumlara teşekkür etti.

yarış sonuçları ve ödül töreni:

Konuşmaların ardından dört farklı parkurda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Yarışlar hem profesyonel sporcuları hem de amatör koşucuları bir araya getirdi ve Rize’nin doğal ile kültürel zenginliklerini uluslararası bir platforma taşıdı.

100K Kadınlar: Birinci Joanna Tallmann (Almanya), ikinci Beyza Güzel (Kaçkar by UTMB marka elçisi), üçüncü Steva Beckher (Güney Afrika).

50K Erkekler: Birinci Antonio Martinez Perez (İspanya), ikinci Nicolas Molina, üçüncü Dmitry Bregeda.

50K Kadınlar: Birinci Tuğçe Karakaya (Türkiye), ikinci Ainara Urrutia Yurreras (İspanya), üçüncü Fatma Taş (Türkiye).

20K Erkekler: Birinci Morteza Jafarzadeh (İran), ikinci Losir Schina (İtalya), üçüncü Mestan Turhan (Türkiye).

20K Kadınlar: Birinci Sara Alonso (İspanya), ikinci Daria Boichuk (Ukrayna), üçüncü Tuğba Akın (Türkiye).

Ayder 4K Kadınlar: Birinci Nergis Durmuş, ikinci Irina Petrakova, üçüncü Asya Esen.

Ayder 4K Erkekler: Birinci Ömer Asaf Durmuş, ikinci Doğukan Sandıkçı, üçüncü Ahmet Durmuş.

Kaçkar by UTMB, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi ev sahipliğinde; Turkcell, Türk Hava Yolları ve TOGG sponsorluklarında gerçekleştirildi. Etkinlik, bölgenin doğal güzelliklerini ve spor turizmini uluslararası kitlelere taşımaya devam ederek önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı bir organizasyon olma hedefini sürdürdüğünü gösterdi.

6 KITA VE 60 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 2 BİN SPORCUNUN KATILDIĞI KAÇKAR BY UTMB, AYDER YAYLASI VE KAÇKAR...

6 KITA VE 60 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 2 BİN SPORCUNUN KATILDIĞI KAÇKAR BY UTMB, AYDER YAYLASI VE KAÇKAR DAĞLARI’NIN EŞSİZ DOĞASINDA 2. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ORGANİZASYONDA 100K, 50K, 20K VE AYDER 4K PARKURLARINDA DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!