DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.972,47 0%
BITCOIN
3.779.973,99 -0,1%

Kabatiye'de 16 yaşındaki Rayan Muhammed Abdülkadir Ebu Mala'nın ölümü: Filistin Sağlık Bakanlığı açıklaması

Filistin Sağlık Bakanlığı, Kabatiye'de 16 yaşındaki Rayan Ebu Mala'nın İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı; Cenin'deki ölü sayısı 62'ye yükseldi.

Yayın Tarihi: 21.12.2025 00:02
Güncelleme Tarihi: 21.12.2025 00:02

Kabatiye'de 16 yaşındaki Rayan Muhammed Abdülkadir Ebu Mala'nın ölümü: Filistin Sağlık Bakanlığı açıklaması

Kabatiye'de 16 yaşındaki Rayan Ebu Mala'nın ölümü: Filistin Sağlık Bakanlığı açıklaması

Olayın iddiaları ve yerel kaynakların aktarımları

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti yakınlarındaki Kabatiye kasabasında 16 yaşındaki Rayan Muhammed Abdülkadir Ebu Mala'nın İsrail güçleri tarafından infaz edildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, Mala'nın infaz anına ait görüntülerin kameralara yansıdığı ve yerel kaynakların İsrail işgal güçlerinin kasabayı bastığını, Mala'ya doğrudan ateş açtığını bildirdiği belirtildi.

Yerel aktörler ayrıca Kızılay sağlık ekiplerinin Mala'ya ulaşmasının engellendiğini, kan kaybı nedeniyle yerde bırakılan gencin yaraları sonucunda hayatını kaybettiğini ve İsrail ordusunun cenazesini alıkoyduğunu iddia etti.

Diğer ölümler ve Cenin'deki bilanço

Aynı kaynaklar, Cenin'in batısındaki El-Silah el-Harithiya kasabasında gerçekleştirilen ayrı bir saldırıda 22 yaşındaki Ahmad Saed Ziyoud'un daha İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Yerel kaynaklar, bu iki ölümle birlikte, İsrail'in 21 Ocak'ta Cenin kentine başlattığı operasyonlardan bu yana kentte hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 62'ye yükseldiğini aktardı.

Haberde, Hamas ile Gazze Şeridi'nde varılan ateşkese rağmen Batı Şeria'daki operasyonların devam ettiği belirtiliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal ettiği Batı Şeria’daki Cenin kenti yakınlarında...

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal ettiği Batı Şeria’daki Cenin kenti yakınlarında bulunan Kabatiye kasabasında 16 yaşındaki bir genci infaz ettiğini açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.