Fenerbahçe'den Derbi Sonrası Açıklamalar
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenilen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Mourinho, maçı kazanmaya yönelik oynadıklarını, ancak sonuca ulaşmada zorluk çektiklerini dile getirdi. Tüpraş Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bugün hak edenin kaybettiği bir maçtı" ifadelerini kullandı.
Hakem hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mourinho, "Maçtan önce hakem odasına gidip kendisini tebrik ettim. Maçın kontrolünü elinde tuttu, oyuncular da sahada iyi mücadele etti" dedi. Beşiktaş'ı kutlayarak, "Beraberlik için savaştılar, biz ise kazanmak için savaştık. Maç boyunca birçok pozisyon ürettik, iki topumuz direkten döndü" şeklinde konuştu.
Maç Analizi ve Beklentiler
Mourinho, "Rakibimiz pozisyon üretemedi. Oyuncularım üzerine baskı hissetmiyor. Önümüzde uzun bir yol var ve biz yarış içinde kalacağız" dedi. Beşiktaş'ın orta sahasını güçlendirdiğini belirten Mourinho, bu stratejinin beklenen bir durum olduğunu vurguladı.
Futbol felsefesinden bahseden Mourinho, "Biz kontratak takımı değiliz, oyun kontrolünü ele almak üzerine bir felsefemiz var. Beşiktaş'ın attığı gol bir ortadan geldi ve şanssızdık" diye ekledi.
Taraftarların duygularını anladığını belirten Mourinho, "Taraftarlar kulüplerini seviyor, ama bugün için üzgün olmalarını beklemiyorum. Yıldız oyuncular değil, bu takımların en iyisi için çalışıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.