Japonya Prensesi Akiko Mikasa Balıklıgöl'ü ziyaret etti

Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Şanlıurfa'da Balıklıgöl Yerleşkesi'ni gezerek bölge tarihi ve esnafıyla temaslarda bulundu.

Yayın Tarihi: 19.09.2025 10:20
Güncelleme Tarihi: 19.09.2025 10:37

Japonya Prensesi Akiko Mikasa Balıklıgöl'ü ziyaret etti

Japonya Prensesi Akiko Mikasa Balıklıgöl'ü ziyaret etti

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Prenses, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yerinde inceledi.

Ziyaretin ayrıntıları

Ziyaret sırasında Prenses Akiko'ya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı eşlik etti. Yerel yetkililerden ve görevlilerden bölgeye ilişkin bilgi alan Prenses, Balıklıgöl'ün tarihi anlatımlarını dinledi ve alana ilişkin gözlemlerde bulundu.

Yerel temaslar ve gözlemler

Prenses Akiko, göldeki balıklara yem atarak bölgeyle doğrudan etkileşim kurdu. Kendisine getirilen bir sokak kedisini kucağına alarak bir süre sevdiği gözlendi. Ayrıca, Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret etti.

Ziyaretin ilerleyen bölümünde Prenses, basına kapalı olarak bölgedeki esnafı gezdi ve yerel yaşamla yakın temas sağladı.

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa (sağ 2), Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret...

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa (sağ 2), Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret etti. Prenses Akiko'ya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı (sağda) eşlik etti.

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa (sağ 2), Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı