Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Japonya deprem uzmanından büyük öneri! Yatay mimari şart

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Hatay'daki depremlere karşı binaların yatay mimariye uygun olması gerektiğini vurgulayarak, kaçak yapılaşmayı önemli bir sorun olarak değerlendirdi. Konut inşaatında belirli standartların olması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 07.01.2024 16:17
Güncelleme Tarihi: 07.01.2024 16:17

Japonya deprem uzmanından büyük öneri! Yatay mimari şart

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Hatay'da gerçekleşen depremler sonrasında binaların yatay mimariye uygun olması gerektiğini ifade etti. Moriwaki, Hatay'daki depremlerin şiddetinin Japonya'da yaşanan benzer bir depremle karşılaştırılabilir olduğunu belirtti. Kaçak yapılaşmanın önlenmesi, afetlere karşı etkili eğitimlerin uygulanması ve yapı inşasıyla ilgili belli standartların oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Japonya deprem uzmanından büyük öneri! Yatay mimari şart

HATAY’A YATAY MİMARİ KONUTLAR LAZIM

Yoshinori Moriwaki, Hatay'ın kültürel bir şehir olduğunu ve yaşanan depremin büyük bir kayıp olduğunu ifade ederek, kenti yeniden inşa etmenin önemine dikkat çekti. Konut yapılarının 4 katı geçmemesi ve yatay mimari prensiplere uygun olarak inşa edilmesi gerektiğini belirten Moriwaki, özellikle ova kesimlerinde bu kuralların dikkate alınması gerektiğini söyledi. Hatay'da büyük çaplı bir deprem beklemediğini ancak alınacak önlemlerin yaşanan felaketlere karşı önemli olduğunu ifade etti.