Japonya'da Ayı Saldırısı: 73 Yaşındaki Kadın Yaralandı
Japonya'nın Akita eyaletinde, 73 yaşındaki bir kadının ayı saldırısına uğradığı bildirildi. Devlet televizyonu NHK tarafından edinilen bilgilere göre, bir bakımevinin önünde baygın ve kanlar içinde bulunan kadının başı ile yüzünde yaralar olduğu tespit edildi.
Olayın Detayları
Yerel emniyet kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, polis olay yerine geldiğinde kadının durumunu değerlendirdi ve bakımevinin güvenlik kameralarını inceleyerek olayın bir ayı saldırısı olduğunu doğruladı. Yaralı kadın, bakımevinde bakım altında olduğu öğrenildi.
Durumu ağır olan kadın, derhal hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, yaşlı kadının sağlık durumu hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı.
Son Dönemdeki Ayı Saldırıları
Japonya'da özellikle haziran ayından bu yana, kentsel bölgelerde ayı saldırılarında artış gözlemleniyor. Bu durum, yerel halk arasında endişe yaratmakta ve yetkililerin bu konuda daha fazla önlem alması gerektiğine dair talepler artmaktadır.