İznik'te dev çam ağacı okul bahçesine devrildi; tatil olası faciayı önledi
BURSA (İHA) – Bursa’nın İznik ilçesi Mustafakemalpaşa Mahallesi'nde etkili olan şiddetli lodos sonucu, ilkokul ve ortaokulun ortak kullandığı okul bahçesinde bulunan dev bir çam ağacı devrildi.
Olay ve zarar
Ağaç, okul bahçesinin hemen bitişiğinde yer alan iki katlı bir evin çatısına düştü; evde ciddi hasar meydana geldi. Devrilme ayrıca Alparslan İlkokulu ve Ortaokulu'nun demir bahçe kapısı ile bahçe duvarlarında zarar oluşturdu.
Faciadan dönüldü, güvenlik önlemleri
Olayın, okulların tatil olması nedeniyle yaşanması muhtemel bir faciayı önlediği belirtildi. Olay sırasında okul bahçesinde öğrenci bulunmaması büyük bir tehlikenin önüne geçti; can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.
Müdahale ve inceleme
İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler çevrede güvenlik önlemleri aldı ve hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, benzer risklerin yaşanmaması için okul ve çevresindeki ağaçlarda inceleme yapılacağını bildirdi.
BURSA'NIN İZNİK İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ LODOS, İLKOKUL VE ORTAOKULUN ORTAK KULLANDIĞI OKUL BAHÇESİNDE BULUNAN DEV BİR ÇAM AĞACININ DEVRİLMESİNE NEDEN OLDU. GÖKÇİN ÖDÜL/BURSA-İHA