İznik çakırca'da kara dere taştı, zemin katlar ve tarlalar suyla kaplandı

İznik Çakırca Mahallesi'nde şiddetli yağış sonrası Kara Dere taştı; zemin kattaki evler, bahçeler ve ekili tarım arazileri su ve balçıkla doldu.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 14:42
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 14:42

İznik çakırca'da kara dere taştı, zemin katlar ve tarlalar suyla kaplandı

taşkın mahallede yaşamı durma noktasına getirdi:

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Çakırca Mahallesini etkileyen şiddetli yağışın ardından, mahalleden geçen Kara Dere taşarak çevreyi su altında bıraktı. Taşan dere suları zemin kattaki evlerin içlerine kadar girerken, bahçeler ve ekili tarım arazileri geniş çapta zarar gördü.

Evleri su basan vatandaşlar olay anında büyük panik yaşadı; bazıları evlerindeki eşyaları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Evlerin içi ve dışarıdaki alanlarda biriken su, beraberinde çamur ve balçık getirerek temizliği zorlaştırdı.

drone görüntüleri ve etkilenen alan:

Olay bölgesi dronla havadan görüntülendi. Görüntülerde sokakların, tarlaların ve evlerin göle dönmüş hâli, suların yapıların içlerine dek ilerleyişi net biçimde görüldü. Ayrıca İznik Gölü çevresinde suyun çamurla karıştığı ve su renginin değiştiği kaydedildi.

müdahale ve durum değerlendirmesi:

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi; ekiplerin arama, tahliye ve güvenlik çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlar kendi çabalarıyla evlerini ve eşyalarını temizlemeye çalışırken, yetkililer olası yeni yağışlara karşı uyarılarda bulundu.

Şiddetli yağışın yol açtığı taşkına bağlı hasarın boyutu ekiplerin çalışmaları tamamlandıkça netleşecek. Şu aşamada mahalledeki öncelik; can güvenliğinin sağlanması, suyun tahliyesi ve çamurun temizlenmesi olarak belirlendi.

İznik'te Kara Dere taştı, evleri ve tarlaları su bastı

İznik'te Kara Dere taştı, evleri ve tarlaları su bastı

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!