İzmit'te zayıflayan ağacın dalları lokantanın çatısına devrildi
Kocaeli'nin İzmit ilçesi Karabaş Mahallesi İkizli Çeşme Sokak'ta bulunan, zamanla gövdesi zayıfladığı belirtilen bir ağacın kalın dalları sabah saatlerinde kırılarak sokağa bakan bir lokantanın çatısına düştü. Olayda kimsenin yaralanmadığı ve çatıda maddi hasar oluştuğu bildirildi.
Olayın detayları
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle gerçekleşen olayda kırılan ağaç dalları iş yerinin çatı kısmına ve sokağa savruldu. Kırılan ağaç parçaları dükkanın önü ile kaldırımda birikmiş durumda tespit edildi. Bölgeye sevk edilen belediye ekipleri, dükkanın üzerine sarkan ve sokağı kapatan dalları kaldırmak üzere temizlik çalışması başlattı.
İş yeri sahibinin açıklaması
Lokanta sahibi İsmail Tayfur Çelik, olay anını şöyle anlattı: "Sabah yemeklerimizi hazırlarken bir anda ses geldi. Çıkıp baktığımızda ağaç dallarının çatıya düştüğünü ve çatıyı çökerttiğini gördük." Çelik, ağacın yaşlı olduğunu ve zamanla gövdesinin zayıfladığını belirterek, "Hem bizim işimize engel oldu hem maddi zarar oldu. Allah beterinden korusun." dedi. Ayrıca Çelik, ağacın her sene budandığını, bu sene ekiplerin gelmediğini hatırladığını ifade etti.
Olayın ardından belediye ekiplerinin çalışmasıyla dallar kaldırılırken, iş yerinin çatı hasarının boyutu ve onarım süreciyle ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
KOCAELİ'NİN İZMİT İLÇESİNDE ZAMANLA GÖVDESİ ZAYIFLAYAN AĞACIN DALLARI KIRILARAK BİR İŞ YERİNİN ÇATISINA DEVRİLDİ. ŞANS ESERİ KİMSENİN YARALANMADIĞI OLAYDA, İŞ YERİNİN ÇATISINDA HASAR OLUŞTU.