İzmir Menderes Açıklarında Sahil Güvenlik 43 Düzensiz Göçmeni Yakalandı

11 Mayıs'ta Menderes açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edilen lastik botta, 37 Etiyopya ve 6 Sudan uyruklu olmak üzere toplam 43 düzensiz göçmen yakalandı.

Yayın Tarihi: 13.05.2026 09:59
Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 10:03

İzmir Menderes Açıklarında Sahil Güvenlik 43 Düzensiz Göçmeni Yakalandı

İzmir Menderes Açıklarında Sahil Güvenlik 43 Düzensiz Göçmeni Yakalandı

Operasyon ve müdahale süreci

11 Mayıs saat 01.25 sıralarında, Menderes ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik Mobil Kıyı Gözetleme Aracı (DENİZ-356) tarafından deniz üzerinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Hareket halindeki lastik botun belirlenmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-311) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-89) sevk edildi.

Ekipler tarafından durdurulan lastik bot içerisindeki, 37’si Etiyopya ve 6’sı Sudan uyruklu olmak üzere toplam 43 düzensiz göçmen yakalanarak karaya çıkarıldı.

Karaya çıkarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Değerlendirme

Operasyon, sahil güvenlik birimlerinin gözetleme, müdahale ve teslim protokollerini uygulamasıyla yürütüldü. Tespit anından sevke kadar gerçekleşen koordinasyonla müdahale sağlanmış ve yakalananlar ilgili idari makama teslim edilerek standart işlem akışı tamamlanmıştır.

İZMİR’İN MENDERES İLÇESİ AÇIKLARINDA SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN...

İZMİR’İN MENDERES İLÇESİ AÇIKLARINDA SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA, LASTİK BOT İÇERİSİNDEKİ 43 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.