İzmir'de Sokak Röportajı Cezası
İzmir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajı, sosyal medya üzerinden büyük yankı uyandırdı. Röportajda yer alan ifadeleri nedeniyle Dilruba Kayserilioğlu, "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçlamasıyla 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Cumhurbaşkanına Hakaret Davası
Kayserilioğlu'na, röportajında geçirdiği ifadeler sebebiyle ayrıca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla bir dava açıldı. İzmir 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kayserilioğlu, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Duruşma ve Savunma
İlgili duruşmaya tutuksuz yargılanan Kayserilioğlu ve avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan Kayserilioğlu, suçsuz olduğunu savunarak kendini savundu.
Olayın Öncesi ve Sonrası
Olay, 12 Ağustos'ta Kayserilioğlu'nun sosyal medyada yayımlanan röportajı sonrası gözaltına alınmasıyla başladı. Tutuklanan Kayserilioğlu, 29 Ağustos'ta tahliye edildi. İddianamede 4,5 yıla kadar hapis istemi yer alıyordu. Yargılama sonunda Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraat etti ancak "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan ceza aldı.
Gelecek ve Yargılama Süreci
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında hazırladığı iddianamede, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçunun cezasını 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar olarak talep etmişti. Kayserilioğlu'nun durumu ve gelecekte karşılaşabileceği yargılama süreçleri dikkatle takip ediliyor.