İzmir'de peş peşe boğulma vakaları: 2 ölü
İzmir'in Çeşme ve Selçuk ilçelerinde aynı gün içinde, serinlemek amacıyla denize giren iki kişi boğularak yaşamını yitirdi. Olaylarda müdahale eden ekiplerce her iki kişi de hastanelere kaldırıldı ancak kurtarılamadı.
Olayların gelişimi
İlk olay, 11.00 civarında Çeşme Ilıca Plajı'nda meydana geldi. Serinlemek için denize giren 80 yaşındaki Nesrin Karacabal'ın suda çırpındığını gören vatandaşlar ve Çeşme Belediyesi Zabıta ekipleri müdahale etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından 112 Acil Sağlık ekipleri gelerek Karacabal'ı ambulansla Çeşme Alper Çizgekanat Devlet Hastanesi'ne taşıdı; burada doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.
Günün ikinci acı haberi 20.00 sıralarında Selçuk'tan geldi. Pamucak Sahili'nde, İzmir'in Karabağlar ilçesinden yüzmeye gelen 22 yaşındaki Mehmet Durmuş denize girdikten kısa süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılan Durmuş'a olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı ve genç adam ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne götürüldü; burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Son işlem ve soruşturma
Her iki vatandaşın cenazesi, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi ve otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Yetkililer olaylarla ilgili inceleme ve soruşturma sürdüğünü bildirdi.
NESRİN KARACABAL BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ.