İzmir'de 'intihar' süsü verilen ölüm: 18 yaşındaki Dilan Geyik cinayetinde zanlı cezaevinde yaşamını yitirdi
Olayın gelişimi
Olay, 12 Aralık 2025 günü saat 11.00 sıralarında İzmir Bornova, Zafer Mahallesi 4303 Sokak adresinde meydana geldi. İhbar üzerine adrese giden polis ve sağlık ekipleri, çilingir yardımıyla açılan evde Dilan Geyik (18)'i holde asılı halde buldu. Sağlık ekipleri genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi ve cenaze, savcılık incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, genç kızın duruş pozisyonu ile asılı olduğu demirin konumunu şüpheli bularak soruşturmayı derinleştirdi.
Soruşturma ve deliller
Soruşturma kapsamında genç kadının erkek arkadaşı Mustafa Bingöl (27)'ün ifadesine başvuruldu. Bingöl'ün ifadelerindeki çelişkiler, olayın cinayet olabileceği şüphesini güçlendirdi. Toplanan deliller, detaylı inceleme için Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Cinayet Büro ve Suç Analiz Büro ekipleri, bölgedeki 40 güvenlik kamerası ile 15 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamerasından elde edilen toplam 450 saatlik görüntüyü saniye saniye inceledi. Bu inceleme, Bingöl'ün olay günü binaya yalnızca bir kez geldiğini iddia etmesine karşın aslında dört kez giriş-çıkış yaptığını ve olay saatlerinde yaklaşık 1 saat süreyle binada bulunduğunu ortaya koydu.
Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, Geyik'in geride bıraktığı değerlendirilen intihar notunun Bingöl tarafından yazıldığı tespit edildi. Polis, ikili arasında kıskançlık kaynaklı sık sık tartışma yaşandığını belirledi. Soruşturma bulgularına göre, zanlı kapıyı pet şişe kullanarak açtı, Geyik'i boğdu ve olaya intihar süsü verdi. Olayın ardından Bingöl'ün genç kadının teyzesini arayarak kendisine ulaşılamadığını söylediği ve cesedin bulunmasını sağladığı da tespit edildi.
Yasal süreç ve cezaevindeki ölüm
Elindeki deliller doğrultusunda 20 Aralık tarihinde gözaltına alınan Mustafa Bingöl, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililerce bildirildiğine göre, Bingöl 22 Aralık tarihinde cezaevinde yaşamına son verdi.
Değerlendirme
Dosyada, olay yerindeki fiziksel bulgular, şüpheli davranış beyanları, kamera kayıtlarının kronolojik analizi ve el yazısı incelemeleri bir araya gelerek olayın ilk değerlendirmedeki 'intihar' şüphesinden 'cinayet' sınıflandırmasına dönüşmesine yol açtı. Bu süreç, kolluk kuvvetlerinin görüntü ve kriminal laboratuvar incelemelerini koordineli yürütmesinin soruşturma sonucuna doğrudan katkı sağladığını göstermektedir.
Not: Metindeki kişi, kuruluş, tarihler ve sayısal veriler kaynak metinde verildiği şekilde korunmuştur.
18 YAŞINDAKİ GENÇ KIZIN, ERKEK ARKADAŞI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ VE OLAYA İNTİHAR SÜSÜ VERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI