İzmir'de görevli polis memuru motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Çeşme'de motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu, geçici görevli polis memuru Ahmet Busanç yaşamını yitirdi; otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 02.09.2025 17:18
Güncelleme Tarihi: 02.09.2025 17:18

İzmir'de görevli polis memuru motosiklet kazasında hayatını kaybetti

İzmir'de görevli polis memuru motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Olayın ayrıntıları

Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi bölgesinde görev yapan polis memuru Ahmet Busanç, daha önce beyin kanaması geçiren eşinin rahatsızlandığını belirterek amirlerinden izin istedi.

Busanç, plakası öğrenilemeyen motosikletiyle İzmir şehir merkezine doğru yola çıktı. Güzelbahçe ilçesinde plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir otomobille çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Ahmet Busanç'ın hayatını kaybettiği belirlendi ve cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Hizmet yeri ve mesleki durum

Busanç'ın Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çalıştığı ve geçici olarak Çeşme'de görevlendirildiği öğrenildi.

Değerlendirme

Olayda kazanın oluş biçimini ve sorumluluğu netleştirecek adli ve trafik incelemeleri önem taşıyor. Bu tür vakalarda, görevli personele ilişkin sağlık izinleri ve ulaşım güvenliğine dair kurum içi değerlendirmelerin yapılması yaygın olarak beklenen uygulamalardandır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı