İzmir'de eğitim uçağı kazasında yaşamını yitiren pilot defnedildi
İzmir'in Torbalı ilçesinde eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Berfu Hatipoğlu (31)'nun cenazesi, yakınları tarafından teslim alınıp memleketi Ödemiş'te toprağa verildi.
Cenaze töreni
Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Hatipoğlu'nun cenazesi, babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ve duaların ardından ikindi vakti Merkez Ulu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Öncel, MHP İlçe Başkanı Ceyhun Kınlı, Hatipoğlu'nun çalıştığı hava yolu şirketindeki iş arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende baba Mustafa Hatipoğlu taziyeleri kabul etti; kızının tabutunun başındaki fotoğrafına sarılıp öperek duygusal anlar yaşadı. Anne Dilek Hatipoğlu de törende gözyaşı döküp ayakta güçlükle durdu. Ağabeyi Ali Hatipoğlu ise kız kardeşinin fotoğrafını öperek tabutun başında bekledi.
Kılınan namazın ardından Hatipoğlu'nun cenazesi Seyrekli Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
Olay
Yetkililerin aktardığına göre, Selçuk Efes Havalimanı'ndan dün eğitim için öğrenci pilot ile havalanan uçak, henüz belirlenemeyen bir nedenle Torbalı ilçesi Kırbaş Mahallesi'nde bir mısır tarlasına düştü. Ekipler, kazada pilot Berfu Hatipoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.
Hatipoğlu'nun bir hava yolu şirketinde kabin memuru olarak çalıştığı, pilot olma hedefiyle yaklaşık 3 aydır uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.
İzmir'in Torbalı ilçesinde düşen eğitim uçağında bulunan pilot yaşamını yitirdi.