İzmir açıklarında iki lastik botta 43 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir’in Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 28 Ocak günü tespit edilip durdurulan iki lastik botta toplam 43 düzensiz göçmen yakalandı; bunların 20’si çocuk olarak belirlendi.
Seferihisar müdahalesi
Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-9) tarafından 28 Ocak günü saat 04.40 sıralarında Seferihisar açıklarında bir lastik bot içinde göçmen grubu tespit edildi. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları TCSG-912 ve KB-22 tarafından durdurulan lastik bottaki sayımda 33 düzensiz göçmen olduğu, bunlardan 20’sinin çocuk olduğu kaydedildi.
Çeşme müdahalesi ve sonuç
Aynı gün saat 11.30 sıralarında Çeşme açıklarında Sahil Güvenlik Mobil Kıyı Gözetleme Aracı DENİZ-351 ile tespit edilen başka bir lastik bot, Sahil Güvenlik botu KB-118 tarafından durduruldu. Bu müdahalede 10 düzensiz göçmen yakalandı.
Her iki olayda yakalanan göçmenlere ilişkin işlemler tamamlandıktan sonra kişiler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
İZMİR’İN SEFERİHİSAR VE ÇEŞME İLÇELERİ AÇIKLARINDA SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN DURDURULAN LASTİK BOTLARDA, 20’Sİ ÇOCUK TOPLAM 43 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI.