İlçe merkezinde gece yarısı etkili olan yağış hayatı durdurdu:
Rize'nin İyidere ilçesinde dün gece boyunca etkili olan yağışlar, taşan derelerin neden olduğu sel sularının ilçe merkezini göle çevirmesine yol açtı. Cadde ve sokakları kaplayan su, çok sayıda aracı kullanılamaz hale getirdi ve yer yer ev ile iş yeri girişlerini sürükledi.
Yeni alınan SUV selde zarar gördü:
Çok sayıda aracın sular altında kaldığı bölgede mağduriyet yaşayanlardan biri Hayati Dursun oldu. Dursun'un SUV modeli aracını aracı alalı 2 gün olmuştu. Kendi ifadelerine göre: Arabayı yukarıdan baktıklarında "araba sular altında kalmıştı, dikiz aynasına kadar su vardı". Dursun ayrıca plakasını dün taktıklarını, aracın kaskolu olduğunu ve aracın 2023 model olduğunu belirtti. Dursun sözlerini "Allah daha büyük afet vermesin" diyerek sonlandırdı.
Esnaf temizlik çalışmalarına başladı:
Sel sularının çekilmeye başlamasıyla birlikte ilçe merkezinde iş yerlerinde temizlik çalışmaları hız kazandı. Çamur ve balçığın iş yerlerine kadar girdiği gözlenirken, esnaflar dükkanlarını temizlemeye başladı. Esnaflar, can kaybı olmamasını öncelikli rahatlama olarak belirterek, maddi hasarın olduğunu ancak bunun telafi edilebileceğini ifade etti: "Can kaybımız yok, bunlar bir şey değil çok şükür bunlar geçer biraz maddi hasarımız oldu o kadar."
Yetkililer, olayda dere yataklarının tıkanmasının selin yayılmasında etkili olduğunu aktarırken, bölgedeki temizlik ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Vatandaşlar da benzer taşkınlara karşı dikkatli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması çağrısında bulundu.
RİZE’NİN İYİDERE İLÇESİNDE DÜN GECE ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR SONRASINDA TAŞAN DERELERİN GETİRDİĞİ SEL SULARI İLÇE MERKEZİNİ GÖLE DÖNÜŞTÜRÜRKEN, ÇOK SAYIDA ARAÇ SULAR ALTINDA KALDI. SULAR ALTINDA KALAN ARAÇLARDAN BİRİ İLÇE SAKİNLERİNDEN HAYATİ DURSUN OLURKEN, DURSUN’UN SUV MODEL ARACINI 2 GÜN ÖNCE SATIN ALDIĞI ÖĞRENİLDİ.