İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, Tekirdağ'da devam eden orman yangınlarına ilişkin kritik bir çağrıda bulundu. Taşcı, yangınların kontrol altına alınması için gece görüşlü helikopter talep etti ve "Akşam olmadan, kimsenin canı yanmadan, telafi edilemez boyutta bir zarar oluşmadan, Tekirdağ'a gece görüşlü helikopter ulaşmasını sağlayın," dedi.
TBMM'de gerçekleştirilen basın toplantısında, yangın söndürme çalışmaları için tüm kurum ve kuruluşların çaba gösterdiğini belirten Taşcı, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti. "Aynı anda her yere yetişme telaşının hiçbir yere yetişememeyle neticelendiği bir dağınıklık" olduğunu söyledi.
Güncel durumu değerlendiren Taşcı, sözlerine şöyle devam etti: "Gün, kimsenin kimseye laf sokma günü değildir. Gün, sağıra yatma günü değildir. Gün, rövanş alma veya intikam alma günü değildir. Yangın hepimizi hedef alıyorsa, biz de söndürmeyi hep birlikte hedef almak zorundayız."
Taşcı, halkın yardım isteyebilmesi ve destek alabilmesi adına dayanışma kültürünün önemine vurgu yaptı. Yangına karşı daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini kaydeden Taşcı, "Tekirdağlıların ortak arzusu, gerekli önlemlerin alınmasıdır," ifadelerini kullandı.