Yangın kısa sürede kontrol altına alındı
Burdur'un Menderes Mahallesi 39031 Sokak'ta çıkan otluk alandaki yangın, rüzgârın etkisiyle hızlıca yayılarak çevre için tehlike oluşturdu. Yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangının yerleşim alanına sıçramasını engellemek için anında müdahale etti.
Müdahale ve söndürme çalışmaları:
Olay yerine Burdur Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı 2 araç ve 6 personel sevk edildi. Ekiplerin koordineli çalışması ve hızlı müdahalesi sayesinde alevler çevredeki evlere ulaşmadan kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 4 dekarlık otluk alanın zarar gördüğü tespit edildi ve olay yerinde kapsamlı soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.
Müdahale sırasında personel güvenliği ön planda tutuldu; çevredeki vatandaşlara da olası risklere karşı kısa süreli tahliye ve uyarılar yapıldı. Yerinde yapılan çalışmalar sonucunda yangının yayılmasını önleyecek hattı oluşturularak itfaiye ekipleri ateşi söndürdü.
Soruşturma ve güvenlik değerlendirmesi:
Yangının çıkış nedeni yetkililerce araştırılıyor. İlk incelemelerde nedenine dair kesin bir bulguya ulaşılmamış olmakla birlikte, rüzgârın hızlı yayılmada etkili olduğu bildirildi. Belediye ve itfaiye ekipleri, benzer olayların önlenmesi için çevresel temizlik ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapmayı sürdüreceklerini açıkladı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor; bölgedeki soğutma ve kontrol çalışmaları tamamlandıktan sonra yetkililer tarafından yeni değerlendirmeler paylaşılacak.
BURDUR'DA OTLUK ALANDA ÇIKAN VE RÜZGARIN ETKİSİYLE KISA SÜREDE YAYILAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİ SAYESİNDE YERLEŞİM ALANINA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ