Ziyaret ve etkinlikler:
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 312. yıldönümü dolayısıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret etti. Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası boyunca müdürlük, farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor ve halkla iletişim faaliyetleri yürütüyor.
Ziyarette İtfaiye Müdürü Halil Gülderen, müdürlüğün son dönemdeki faaliyetleri, eğitimleri ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Görüşmede, hem şehir merkezine hem de çevre köy ve bölgelere yapılan acil müdahaleler, eğitim çalışmaları ve araç-teçhizat durumu ele alındı.
Müdür Halil Gülderen'in değerlendirmesi:
Halil Gülderen, Başkan Başdeğirmen'e destekleri için teşekkür ederek, yeni itfaiye binasının önemine vurgu yaptı. Gülderen, "Bize 2021 yılında kazandırmış olduğunuz mescidiyle, yemekhanesiyle, koğuşuyla ve garajıyla modern halde olan itfaiye binamızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Gülderen, müdürlüğün bu yılki çalışmalarına ilişkin şu rakamları paylaştı: Ocak ayından bugüne kadar 310 yangın vakasına müdahale ettik, bunlardan ikisi Muğla ve Antalya'daki orman yangınlarıydı. Ayrıca 550 kurtarma vakasına müdahale edildi, kurumlara ve okullara yaklaşık 187 eğitim verildi ve işyeri ile resmi kurumlara 430 yangın raporu sunuldu. Müdür, teşkilatın envanterinde 14 araç ve 84 personel bulunduğunu belirtti ve verilen desteğe teşekkür etti.
Başkan Şükrü Başdeğirmen'in mesajı:
Başkan Başdeğirmen, kabul sırasında itfaiye personeline teşekkür edip teşkilatın 312. yılını kutladı. Başdeğirmen, itfaiye mensuplarının uzun yıllardır halkın güvenliği için görev yaptığını vurgulayarak, "Rabbim itfaiyemize kimseyi muhtaç etmesin ama eksik de olmaması gereklidir" ifadelerini kullandı.
Başkan, son yıllarda sıkça yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek afetlere karşı alınması gereken tedbirlerin önemine işaret etti. "Her an bir yangın olacakmış gibi, her an bir afet veya bir ailenin, bir kişinin veya bir hayvanın sıkıntısı olacakmış gibi hazırlıklı olmak zorundayız" diyen Başdeğirmen, itfaiye teşkilatının teçhizat ve eğitim açısından hazır bulunmasının bu mücadelede belirleyici olduğunu ifade etti.
Ayrıca Başdeğirmen, itfaiye müdürlüğünün yalnızca şehir merkezine değil çevre köy ve uzak bölgelere de müdahale ettiğini, geçen yıl ve bu yıl meydana gelen orman yangınlarına katılım sağlandığını ve yangın sonrası canlıların korunmasına katkı verildiğini hatırlattı. Gençlerin eğitimi konusunda da müdürlüğün rolüne dikkat çeken Başdeğirmen, "Sizden sonra bu işlerde görev yapacak çocuklarımızı, personelimizi üst seviyede hem pratikte hem de teorikte eğitiyorsunuz" dedi ve TOBB Lisesi İtfaiyecilik Bölümü mezunlarının staj süreçlerine atıfta bulundu.
Ziyaret, Başkan Başdeğirmen'in itfaiye personeline selam ve teşekkürlerini iletmesi, çalışmalarında başarı dilekleri ve sağlık temennileriyle sona erdi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: “İTFAİYEMİZ HAYATIN BİRÇOK ALANINDA VATANDAŞIMIZIN YANINDA”