Bist 100
10.267,09 0%
DOLAR
32,3 0,08%
EURO
34,81 -0,01%
ALTIN
2.399,87 0,11%

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada bombayı bırakan şahsa 1794 yıl ceza verildi

Yayımlanan yeni bir son dakika haberinde İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısına dair bombayı bırakan Ahlam Albashir’in cezası belli oldu!

Yayın Tarihi: 26.04.2024 13:56
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 13:56

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada bombayı bırakan şahsa 1794 yıl ceza verildi

13 Kasım 2022 tarihinde Taksim’de İstiklal Caddesi’ne bomba bırakan ve 99 kişinin yaralanıp 6 kişi vefat etmişti. 36 sanığın bulunduğu davada, bombayı bırakan Ahlam Albashir’in ne ceza alacağı belli oldu. Mahkeme Albashir’e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1794 yıl hapis cezası verdi. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Albashir ile birlikte tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Ayrıca sanık avukatları da hazır bulundu. 

taksim patlama

Duruşma sırasında kendisini savunmayacağını ve verilen hükmü kabul ettiğini söyleyen Albashir, Ammar Jarkes’in herhangi bir şeyden haberi olmadığını söyledi. Ahmad Haj’ın 3 gün süreyle evinde kaldığını, kadın olduğu ve ailesinin olmadığı bilindiğinden kendisine yardım ettiklerini ifade etti. Ayrıca Ferhat ve Fatma isimli kişileri de yalnızca evde gördüğünü, olaylarla hiçbir alakaları olmadığını kaydetti. Daha sonra ise Mahkeme Başkanı ile başbaşa konuşma talep etti. Diğer tüm sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. 

İddianame hazırlandı! 

13 Kasım 2022’de gerçekleştirilen bombalı saldırının PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG isimli örgüt tarafından planlanarak yapıldığı iddianamede yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede olay yerinde hayatını kaybedenlere de yer verildi. 99 kişinin yaralandığı; çocuk Ecrin Meydan, baba Yusuf meydan, Adem Topkara, eşi Mukaddes Elif Topkara, Arzu Özsoy, çocuk Yağmur Uçar’ın vefat ettiği aktarıldı. 

taksim patlama

El yapımı bombanın bulunduğu çantayı olay yerine bırakan Suriye uyruklu Ahlam Albashir, dava sonucunda otoriteyi zayıflatma, kaos yayma, kargaşa yaratma, devlet bütünlüğünü bozma ve benzeri hedeflerle gerçekleştirdiği suç nedeniyle tutuklu yargılandırıldı. 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ve 1949 yıl 6 ay ile 3 bin 9 yıl arasında hapsi istenen Albashir’in yanı sıra 36 sanık hakkındaki karar da açıklandı. 

36 sanık hakkında terör örgütüne üye olma, tasarlayarak adam öldürme, bombalama suretiyle adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs etme, tehlikeli maddeyi izinsiz bulundurma, göçmen kaçakçılığı suçlarından yargılanacak. 5 sanık için beraat ve 20 sanık için cezalandırılma talep edilirken şimdilik yalnızca Albashir hakkında verilen karar biliniyor.