İstanbul merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonunda 110 kişi gözaltına alındı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordineli operasyon; çocuklara eğitim, para toplama ve propaganda iddiaları
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde DEAŞ'a yönelik geniş çaplı bir çalışma yürüttü. Ekiplerin tespitlerine göre bazı şüpheliler, örgüt yanlısı faaliyet gösterdikleri iddia edilen illegal derneklerde ders düzenleyerek küçük yaştaki çocuklara örgüt ideolojisi doğrultusunda eğitim verdi.
Soruşturma kapsamında, iddialara göre bu kişiler, cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarına lojistik destek sağlamak amacıyla sempatizan kitleden para topladı; grup toplantılarında radikal söylemlerde bulundu ve örgüte taban kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttü.
Operasyon için bu sabah belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda 110 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
İkametlerde yapılan aramalarda ele geçirilenler arasında 4 tüfek, bu silahlara ait 90 kartuş, çok sayıda yasaklı yayın ve örgütsel doküman ile dijital materyaller yer aldı.
Emniyet birimlerinin tespitleri, illegal dernek yapılanması, çocukların hedef alınması, para toplama ve örgütsel propaganda üzerinden örgütün yerel faaliyet alanlarını göstermesi bakımından önem taşıyor. Yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.
İstanbul merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu: 110 gözaltı