İstanbul Levent'te çatışma: Görgü tanığı Ali Arpacı olay anını anlattı

Levent'te teröristlerle polis arasındaki çatışmanın görgü tanığı Ali Arpacı, önce havai fişek zannettiklerini, ardından çatışma olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 07.04.2026 18:01
Güncelleme Tarihi: 07.04.2026 18:01

İstanbul Levent'te çatışma: Görgü tanığı Ali Arpacı olay anını anlattı

İstanbul Levent'te çatışma: Görgü tanığı Ali Arpacı olay anını anlattı

Olayın gelişimi

İstanbul Levent'te, teröristler ile polis ekipleri arasında çıkan çatışma sonucu bölgeye çok sayıda polis sevk edildi ve yoğun güvenlik önlemleri alındı. Olayda 2 polis yaralanırken, saldırganlardan 3 kişiden 1'i ölü, 2'si yaralı olarak etkisiz hale getirildi.

Görgü tanığının anlatımı

Olay anında bölgede bulunan Ali Arpacı, yaşadıklarını şöyle aktardı: “Olayın yakınındaydık. Olayın içindeydik. Öğle yemeğine giderken hareketli bir çatışma başladı. Çatışmanın içindeydik. Önce fark etmedik. Havai fişek atıldığını zannettik. Sonra çatışma olduğunu anladık. Gerçek bir çatışma olduğunu anladık.”

Arpacı, çevredekilerin kendilerine çatışmanın ardından “canlı bomba” bilgisi verildiğini belirterek, can güvenlikleri düşüncesiyle bölgeden uzaklaştıklarını söyledi: “Biz de uzak durduk can havliyle. Yapabileceğimiz bir şey de yoktu. Kaçma gibi bir şansımız vardı. Ama yapabileceğimiz, yardım edebileceğimiz olayın içinde bulunmamız gerekiyordu. Onun için durma şansımız oldu.”

Görgü tanığı ayrıca çatışmanın binanın kapısında sürdüğünü ve saldırganların binaya girmediklerini ifade etti: “Binanın içine giriş yapmadılar. Çatışma binanın kapısında devam etti. 3 kişi olduklarını söylediler. Ben aracı görmedim. Devletimiz, polislerimiz herkes hazırdı. Buna izin vermediler.”

İlave not: Verilen ifadeler Ali Arpacı’nın gözlemlerine dayanmaktadır; olayla ilgili resmi açıklamalar yetkililer tarafından yapılmıştır.

Görgü şahidi vatandaş çatışma anlarını anlattı: "Havai fişek atıldığını zannettik, sonra çatışma...

Görgü şahidi vatandaş çatışma anlarını anlattı: "Havai fişek atıldığını zannettik, sonra çatışma olduğunu anladık"

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.