İstanbul Kağıthane'de aranan iki firari yakalandı
Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Narkotik Suçlarla Mücadele Unsuru (NSM) ekipleri, yürüttükleri çalışmalar sonucu toplam 53 yıl 6 ay 22 gün hapisle aranan iki firarinin İstanbul Kağıthane'de olduğunu tespit etti ve operasyon düzenledi.
şüphelilerin suç kayıtları:
Yapılan tespitlere göre V.D. hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama', 'vergi usul kanununa muhalefet' ve 'hükümlü veya tutuklunun kaçması' suçlarından toplam 16 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası bulunuyordu. Diğer şüpheli A.D. ise Gümüşhane'de 70 farklı bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan hakkında toplam 36 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranıyordu.
operasyonun seyri ve sevk:
JASAT ve NSM ekiplerinin Kağıthane'de düzenlediği operasyonlarda önce V.D., ardından A.D. yakalandı. Her iki firari de adli makamlara sevk edilerek tutuklandı ve Bakırköy Metris 1 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
GÜMÜŞHANE’DE HAKKINDA 16 YIL 11 AY 22 GÜN KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN FİRARİ HÜKÜMLÜ, JASAT VE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE EKİPLERİNİN İSTANBUL’DA DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLA YAKALANDI. (V.D.)