Gilgameş'in Dünya Prömiyeri İstanbul’da Yapıldı
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 16. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali çerçevesinde Gilgameş operasının dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikte, sanatseverler büyüleyici bir deneyim yaşadı.
Devlet Opera ve Balesi Yıldızları Ağırladı
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, gösterim öncesinde yaptığı açıklamada, sezon boyunca sanat alanında önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Sağtürk, “Sanat üretimimizde gerçekleştirdiğimiz 44 prömiyer ile en üretken dönemlerden birini yaşıyoruz. Aynı zamanda, Cumhuriyet'imizin değerli hocalarının daha önce sahnelenmemiş eserlerini gerçekleştirmek de önceliklerimiz arasında,” dedi.
İDOB'un Tarihe Geçen Anı
Gilgameş operasının, Ahmet Adnan Saygun tarafından yazılan ve kültürler arasında köprü olma işlevi taşıdığına dikkat çeken Sağtürk, eserin özgürlük tutkusu ve bilgiye geçişi anlatan derinliğiyle zamansız bir eser özelliği taşıdığını ifade etti.
6 Aylık Emekle Büyüleyici Performans
İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Caner Akgün, Saygun'un başyapıtının 42 yıl boyunca sergilenmeyi beklediğini belirtti. Akgün, "Harika bir ekip, yaratıcı kadro, orkestra, koro, solist ve bale sanatçıları olarak büyük bir emek harcadık. Bugün burada olmaktan mutluyuz," ifadelerini kullandı.
Teknik Detaylar ve Ekibin Başarısı
Eserin rejisi Caner Akın tarafından gerçekleştirilirken, İDOB Orkestrası İbrahim Yazıcı, Korosu ise Volkan Akkoç yönetiminde sahne aldı. Dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını Cem Yılmazer, video tasarımını Aisha Hajiyeva, koreografisini ise Deniz Özaydın yaptı. Eserde 20 sanatçı sahne aldı.
Gilgameş Operası Yeniden Sahnelenecek
Gilgameş operası, 20 Mayıs'ta AKM'de yeniden sanatseverlerle buluşacak. Bu önemli etkinlik, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.
İstanbul Devlet Opera ve Balesinin (İDOB) sahnelediği "Gilgameş" operasının dünya prömiyeri, 16. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali'nde, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.
İstanbul Devlet Opera ve Balesinin (İDOB) sahnelediği "Gilgameş" operasının dünya prömiyeri, 16. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali'nde, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.