DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,13 0%
ALTIN
5.934,86 -0,27%
BITCOIN
3.722.184,86 0,54%

İstanbul'da 'Yenidoğan Çetesi' Davasında Sanık Doktor Tutuklandı

İstanbul'da 'Yenidoğan çetesi' davasında hakkında yakalama kararı olan doktor tutuklandı. 47 sanığın yargılandığı davanın detayları.

Yayın Tarihi: 27.12.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 27.12.2024 17:58

İstanbul'da 'Yenidoğan Çetesi' Davasında Sanık Doktor Tutuklandı

Yenidoğan Çetesi Davasında Tutuklama Gelişmesi

İstanbul'da, bebek acil hastalarının özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla yargılanan 47 sanıktan biri tutuklandı. Güney Hastanesi Mesul Müdürü Doktor Ali Dirik, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Fatih'te sahte kimlikle yakalandı.

Tutuklama Süreci

Ali Dirik'in, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında çıkarılan tutuklama kararı doğrultusunda yakalanmasının ardından, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi ve buradan tutuklandı.

İddianamenin Detayları

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, sanık doktor Fırat Sarı'nın elebaşı olduğu suç örgütünün yöneticiliğini sanık doktor İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'in yaptığı belirtiliyor. Suç örgütünün amacı, devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini olumsuz etkilemek ve hastaları haksız yere farklı hastanelere yerleştirerek yüksek ücret tahsil etmek olarak ifade ediliyor.

Suçlamalar ve Ceza Talepleri

İddianamede, sanıkların bebeklerin durumu hakkında yanlış bilgi vererek, daha uzun süre hastanede kalmalarını sağladıkları ve SGK'dan yüksek ödemeler aldıkları kaydedilmektedir. Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplam 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edilmekte. Benzer şekilde, Gıyasettin Mert Özdemir ve diğer sanıklar için de ağır ceza istemlerinde bulunulmaktadır. Soruşturma kapsamında bazı hastanelerin ruhsatları iptal edilmiş, bebekler kamu hastanelerine sevk edilmiştir.

Soruşturmanın Geniş Çapı

Öte yandan, yenidoğan çetesine ilişkin soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Y.E'yi tehdit eden kişiler de yakalanarak tutuklanmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı