Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul'da ulaşıma bir zam şoku daha! O toplu taşıma ücretlerine yüzde 18 zam!

Geçtiğimiz gün düzenlenen UKOME toplantısının sonuçları hala daha konuşuluyor. Toplantı sonrasında İBB resmi sitesinde giderlerin arttığı açıklaması yapılırken, metrobüs ve bilet fiyatlarının da yükseldiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 14:47
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 14:47

İstanbul'da ulaşıma bir zam şoku daha! O toplu taşıma ücretlerine yüzde 18 zam!

Yeni yıl yeni zamlar ile gelmeye başladı. Maaşlara yapılan zamlar bir yana ürün ve hizmet zamları da oluşma başladı. Bu kapsamda ulaşım ücret tarifelerinde yeni güncellemere gidildi. Geçtiğimiz gün İstanbul için taşıma zamları konusunda UKOME toplantısı düzenlendi. İstanbul'da dün düzenlenen UKOME toplantısında toplu taşıma ücretlerinin maliyet tablosu güncellendi. Giderlerin arttığı açıklaması yapılan toplantıda metrobüs ve bilet fiyatlarının yükseldiği belirtildi. Yeni tarifeye göre; 17,70 TL'den başlayan en ucuz tarife 39,18 TL'ye kadar artış gösterecek. Geçtiğimiz gün düzenlenen toplantı sonuçları nihayetlendirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yer alan duyuruda elektrik, bakım, onarım, personel giderleri, yakıt fiyatları gibi kalemlerde yaşanan artışların toplu ulaşım araçları seyri konusunda olumsuz etki bıraktığı belirlenirken, bu sebeple toplu ulaşım araçlarına maliyetlerin oranında zamlı tarifenin belirlendiği açıklandı. 

MARMARAY VE METROBÜS ZAMLI TARİFELERİ

Düzenlenen toplantıda toplu taşıma ücretlerine %18 zam teklifi kabul edilirken, Marmaray ve metrobüs biletleri de bu kapsamda zamlandı. En az taşıma ücreti 15 TL'den 17,70'ye yükselirken 7,32 TL olan indirimli taşıma ücreti 8,64 TL olarak belirlendi. TCDD marmaray zamlı fiyatlarının yanı sıra İETT bünyesindeki metrobüslere de zam yapıldığı belirtildi. 

tcdd

15 TL olan en düşük Marmaray ücreti 17,70 TL'ye yükseldiği, en yüksek 33,20 TL olan tarifenin ise 39,18 TL'ye çıkartıldığı kararı İBB resmi internet sitesinde yer aldı. 

MARMARAY VE METROBÜS AKTARMA SÜRELERİ

Öte yandan alınan kararlar doğrultusunda Marmaray ve metrobüs biletleri ile alakalı aktarma süreleri de güncellendi. 120 dakika olan bu süre 90 dakikaya düşürüldüğü belirtildi 

tcdd

UKOME ZAMLARINA TEPKİ

Geçtiğimiz gün düzenlenen UKOME toplantısı sonrasında İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Özellikle de pandemi dönemi sonrasında başlayan ekonomik sıkıntının etkileri hala devam ederken zam kararının makul bir seviye indirgenmesi talepleri sunulmaya başladı. İBB tarafından yapılan açıklama kapsamında zam oranının toplu ulaşım araçlarının daha güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi adına verildiğini belirtirken İstanbul'un en yoğun kullanılan araçlarındaki yeni tarife uygulamaları devreye sokuldu