İstanbul'da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere para cezası
Olayın tespiti ve yakalanma
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, 21-22 Ağustos tarihlerinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Zeytinburnu ve Esenler ilçelerinde bazı araç sürücülerinin trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirledi.
Plaka tespitleri üzerinden kimlikleri belirlenen sürücüler M.A.O. (51), Y.Ö. (32) ve R.S. (24) yakalandı.
Uygulanan cezalar ve hukuki dayanak
Sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında; "trafikte belirtilen zorunluluklara uymamak", "gereksiz ani yavaşlamak", "duraklamak", "taşıt yolu üzerinde duraklamak", "yayanın trafiği aksatacak hareketlerde bulunması" ve "saygısızca araç kullanmak" maddelerinden toplam 11.916 lira para cezası uygulandı.
Değerlendirme
Olay, sosyal medya görüntülerinin trafik denetiminde kullanımının ve görüntü paylaşımı sayesinde yapılan tespitlerin hız kazandırdığını gösteriyor. Yetkililerin açıklaması, trafiğin güvenliğinin korunması amacıyla mevzuatın uygulanmasının sürdürüleceğine işaret ediyor.
Bu tür vakalar, sürücülerin trafikteki kurallara uymasının önemini bir kez daha vurguluyor; trafik güvenliği, hem bireysel hem toplumsal sorumluluk gerektiriyor.