DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.968,48 -0,16%

İstanbul'da PKK/KCK Operasyonunda 12 Zanlı Gözaltına Alındı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasının ardından PKK/KCK ile bağlantılı 12 zanlı yakalandı.

Yayın Tarihi: 13.12.2024 10:14
Güncelleme Tarihi: 13.12.2024 10:14

İstanbul'da PKK/KCK Operasyonunda 12 Zanlı Gözaltına Alındı

İstanbul'da PKK/KCK Operasyonları Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in "silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından 12 şüpheli daha gözaltına alındı.

Ahmet Özer ile İlişkili Şüpheliler Belirlendi

Yürütülen soruşturmalar sonucunda, Ahmet Özer ile sürekli ve yoğun bir irtibatı bulunan 12 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerden 6'sının örgütün HDK yapılanması delegesi olduğu belirlendi. 4 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Mersin Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında, dönemin belediye başkanı Mustafa Gültak'ın "PKK/YPG/PYD terör örgütü diyenler el kaldırsın." ifadesine el kaldırmayan kişilerin tespit edildiği bildirildi.

Propaganda ve Örgütsel Faaliyetler

Soruşturma neticesinde, 5 şüphelinin terör örgütü propagandası yaptığı, 1 zanlının da KCK yapılanmasına bağlı örgütsel çalışmalarda aktif rol oynadığı tespit edildi. Bu zanlının, örgütün sözde "Adalet ve Barış Komisyonu" yapılanmasında da faaliyet gösterdiği belirtildi.

Eş Zamanlı Operasyonla Gözaltılar Gerçekleştirildi

Savcılığın gözaltı kararı vermesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri harekete geçti. Yapılan eş zamanlı operasyonlarla 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam etmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı