İstanbul'da hastanede hayatını kaybeden 29 yaşındaki İngiltere vatandaşı Beth Louise Eileen Martin'in kalbi üzerinde yapılan Adli Tıp Kurumu incelemesi tamamlandı. Rapor, Martin'in gıda zehirlenmesi ve gelişen komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini ortaya koydu.
Martin, 27 Nisan’da Türkiye'ye geldikten bir gün sonra rahatsızlanarak, Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi’ne başvurmuş ve 29 Nisan’da yaşamını yitirmişti. Cenazesi, vefatının ardından ülkesine gönderildi.
Adli Tıp Kurumu, Martin’in kalbi üzerinde yaptığı incelemede, travmatik bir neden aranmaksızın ölümüne dair herhangi bir tıbbi delil bulamadığını bildirdi. Raporun devamında, kalbin bütün olarak incelendiği ve organların doku örneklerinin İstanbul Başkonsolosluğu'na bağlı bir şirkete teslim edileceği ifade edildi.
Martin’in ölümünden önceki günlerde, yediği yemekten zehirlendiği şüphesiyle hastaneye başvurduğu ve tedavi sırasında yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölü muayenesi ve otopsi uygulamaları sırasında vücudunda yeni oluşmuş travmatik bulguya rastlanmamıştır. Ayrıca, ölüme sebep olabilecek belirgin bir bulguya da ulaşılamamıştır.
Raporun önemli noktalarından biri, Martin'in kalbini besleyen damarların açık olduğu ve kalp ağırlığının, yaşı ve vücut ağırlığına oranla beklenenden fazla olduğu bilgileri oldu. Bu durum, genç yaşta gerçekleşen beklenmedik ölümlerde uygulanan uluslararası kabul görmüş bilimsel teknikler kullanılarak değerlendirildi.
Martin’in kalbi, yüzde 10'luk formalin solüsyonu içinde 7 gün bekletilerek histopatolojik incelemeye alındı. Bu inceleme, kalpte herhangi bir doğumsal anomali, hücresel düzeyde hastalıklar, ritim bozuklukları gibi sorunların tespit edilmesini amaçlamaktadır.